Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Απρ-2021 15:25

  Reuters: Την επόμενη εβδομάδα οι συνομιλίες στη Βιέννη για τα πυρηνικά του Ιράν

  Reuters: Την επόμενη εβδομάδα οι συνομιλίες στη Βιέννη για τα πυρηνικά του Ιράν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στην πυρηνική συμφωνία του Ιράν και τις ΗΠΑ στη Βιέννη την επόμενη εβδομάδα, όπως μεταδίδει το Reuters.

  "Τα μέρη συμφώνησαν να επανέλθουν στη συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής στη Βιέννη την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να προσδιορίσουν την άρση κυρώσεων και την εφαρμογή μέτρων πυρηνικής προστασίας. Αυτό περιλαμβάνει τη σύγκληση συνεδριάσεων των σχετικών ομάδων εμπειρογνωμόνων" αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Ε.Ε. που έχει συντονιστικό ρόλο στις συνομιλίες. 

  "Σε αυτό το πλαίσιο, ο συντονισμός θα εντείνει τις ξεχωριστές επαφές στη Βιέννη με τους συμμετέχοντες στο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA) και τις ΗΠΑ". 

  Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Heiko Maas έκανε λόγο για μια καλή είδηση, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. 

  "Δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε. Μια συμφωνία που θα τηρείται πλήρως και πάλι θα είναι μια θετική εξέλιξη για ολόκληρη την περιοχή και η καλύτερη βάση για την πραγματοποίηση συνομιλιών σε άλλα σημαντικά θέματα περιφερειακής σταθερότητας", δήλωσε. 

  Το Ιράν πάντως απέρριψε το ενδεχόμενο μιας συνάντησης με τις ΗΠΑ στη Βιέννη. 

  "Οι ΗΠΑ δεν θα έχουν παρουσία σε συναντήσεις που θα βρίσκεται το Ιράν και αυτό περιλαμβάνει την συνεδρίαση της κοινής επιτροπής (της πυρηνικής συμφωνίας), και αυτό είναι ξεκάθαρο", φέρεται να δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Abbas Araqchi. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ