Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Απρ-2021 19:57

  Η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε τις αντιρρήσεις των οικολόγων για συνέχιση της κατασκευής του Nord Stream 2

  Η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε τις αντιρρήσεις των οικολόγων για συνέχιση της κατασκευής του Nord Stream 2
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι οικολόγοι της Γερμανικής Ένωσης προστασίας της φύσης και βιοποικιλότητας (NABU) και της οργάνωσης προστασίας της φύσης (DUH) διαφωνούν με την γερμανική κυβέρνηση που είναι υπέρ της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2, η οποία θεωρεί τους φόβους τους αδικαιολόγητους.

  Και οι δύο αυτές οικολογικές οργανώσεις στην Γερμανία, γράφει η ρωσική υπηρεσία της DW, απέτυχαν στην προσπάθεια τους να μπλοκάρουν την περαιτέρω κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2, καθώς η Ομοσπονδιακή υπηρεσία θαλάσσιας ναυσιπλοΐας και υδρογραφίας (BSH) σήμερα 1η Απριλίου απέρριψε τις αντιρρήσεις των οργανώσεων NABU και DUH "ύστερα από εμπεριστατωμένη μελέτη τους". Μετά την απόφαση αυτή η έγκριση της BSH για την συνέχιση της κατασκευής του αγωγού παραμένει σε ισχύ.

  Οι εν λόγω οικολογικές οργανώσεις φοβούνται ότι οι εργασίες τοποθέτησης του αγωγού θα έχουν αρνητικές συνέπειες για το θαλάσσιο οικοσύστημα και την προστατευμένη ζώνη για τα πτηνά που υπάρχει στην περιοχή. Και οι δύο είχαν προσβάλλει την απόφαση που έλαβε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία θαλάσσιας ναυσιπλοΐας και υδρογραφίας (BSH) να εγκρίνει την συνέχιση των εργασιών κατασκευής του αγωγού με την συνδρομή του ρωσικού πλοίου τοποθέτησης του αγωγού που ήταν αγκυροβολημένο από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως στα τέλη Μαΐου. Η άδεια αυτή αφορούσε στην κατασκευή του αγωγού μήκους 16,5 χιλιομέτρων στο θαλάσσιο οικόπεδο στην Γερμανική ΑΟΖ που βρίσκεται στην Θάλασσα της Βαλτικής.

  Η οικολογική οργάνωση προστασίας της φύσης Deutsche Umwelthilfe (DUH), ήδη ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του ρυθμιστή να δώσει την άδεια για την συνέχιση του αγωγού. Όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο αυτή η πρωτοβουλία θα φρενάρει εκ νέου την έκδοση άδειας για την κατασκευή του αγωγού έως ότου αποφανθεί η δικαιοσύνη για το εν λόγω ζήτημα.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων