Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Απρ-2021 13:18

  Weidmann: Αυξάνεται ο κίνδυνος για τις προβλέψεις της ΕΚΤ εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων

  Weidmann: Αυξάνεται ο κίνδυνος για τις προβλέψεις της ΕΚΤ εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι προ τριών εβδομάδων προβλέψεις για οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης με 4% το 2021, βρίσκονται ήδη σε κίνδυνο καθώς η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού υποχρεώνει τις κυβερνήσεις να καθυστερήσουν το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, ανέφερε ο Jens Weidmann, μέλος της ΕΚΤ και πρόεδρος της Bundesbank.

  Η ευρωζώνη υστερεί πολύ στην οικονομική ανάκαμψη σε σχέση με τις ΗΠΑ καθώς δυσκολεύεται να ελέγξει το τρίτο κύμα του κορονοϊού και το εμβολιαστική της πρόγραμμα έχει πληγεί από καθυστερήσεις.

  Ο Weidmann προειδοποίησε ότι οι εκτιμήσεις της ΕΚΤ για το ΑΕΠ του 2021, οι οποίες αναθεωρήθηκαν στις 11 Μαρτίου, ίσως να μην υλοποιηθούν εάν παραταθούν οι περιορισμοί για την καταπολέμηση της πανδημίας.

  "Εξαιτίας της ισχυρής αύξησης στον αριθμό των κρουσμάτων, μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για τη χαλάρωση των προστατευτικών μέτρων από ό,τι αναμενόταν τον Μάρτιο”, ανέφερε ο Weidmann.

  "Σε αυτή την περίπτωση, οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του ΑΕΠ της ευρωζώνης το 2021 μπορεί να μην είναι πλέον βιώσιμη”, πρόσθεσε.

  Ο Weidmann υποστήριξε την απόφαση της κεντρικής τράπεζας τον Μάρτιο να επιταχύνει τις αγορές ομολόγων παρά την πρόσκαιρη άνοδο του πληθωρισμού, καθώς η υποτονική δραστηριότητα ήταν πιθανό να διατηρήσει χαμηλά τις τιμές.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ