Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Απρ-2021 08:54

  ΗΠΑ: Πετάχτηκαν 15 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson

  ΗΠΑ: Πετάχτηκαν 15 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εργαζόμενοι σε ένα εργοστάσιο στη Βαλτιμόρη όπου παρασκευάζονται δύο εμβόλια κορονοϊού μπέρδεψαν κατά λάθος τα συστατικά πριν από αρκετές εβδομάδες, γεγονός που επηρεάζει έως και 15 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson. Αυτή η εξέλιξη θα καθυστερήσει την έγκριση της γραμμής παραγωγής του εργοστασίου.

  Σύμφωνα με τους New York Times αυτό ενδέχεται να καθυστερήσει τον εφοδιασμό των ΗΠΑ. 

  Το εργοστάσιο διευθύνεται απο την Emergent BioSolution η οποία συνεργάζεται τόσο με την Johnson & Johnson όσο και με την AstraZeneca της οποίας το εμβόλιο δεν έχει ακόμα εγκριθεί για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως αναφέρουν οι New York Times οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι έκαναν λόγο για ανθρώπινο λάθος.

  To συγκεκριμένο περιστατικό φέρνει σε αμηχανία την Johnson & Johnson καθώς με το εμβόλιό της το οποίο είναι μία δόσης θα επιταχυνόταν το πρόγραμμα ανοσοποίησης.  Το λάθος δεν επηρεάζει τυχόν δόσεις της Johnson & Johnson που παραδίδονται τώρα και χρησιμοποιούνται σε εθνικό επίπεδο συμπεριλαμβανομένων των αποστολών που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα σε πολιτείες. Όλες αυτές οι δόσεις είχαν παραχθεί στην Ολλανδία όπου οι εργασίες έχουν εγκριθεί πλήρως από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές. 

  Οι περαιτέρω αποστολές του εμβολίου αναμενόταν να ανέλθουν σε 24 εκατομμύρια δόσεις τον επόμενο μήνα και υποτίθεται πως θα προέρχονταν από το συγκεκριμένο εργοστάσιο στη Βαλτιμόρη.  Αυτές οι παραδόσεις είναι τώρα υπό αμφισβήτηση ενώ τα ζητήματα ελέγχου ποιότητας είναι υπό επίλυση, σύμφωνα με άτομα που είναι εξοικειωμένα με το θέμα. 

  Το εμβόλιο της J&J για τον νέο κορονοϊό χορηγείται σε μία δόση· με άλλα λόγια, 15 εκατομμύρια δόσεις αρκούσαν για να ανοσοποιηθούν 15 εκατομμύρια άνθρωποι.

  Οι ΗΠΑ υπολογίζουν σε αυτό το εμβόλιο για να επιταχύνουν την εκστρατεία ανοσοποίησης. Έχουν παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις του προϊόντος, στο οποίο δόθηκε άδεια επείγουσας χρήσης τον Ιανουάριο – μετά τις άδειες που δόθηκαν στα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και Moderna.

  Κάπου είκοσι εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της J&J διανεμήθηκαν ήδη τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την εταιρεία, ποσότητα που ανταποκρίνεται στους στόχους που είχαν τεθεί.

  Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε στις αρχές Μαρτίου ότι θέλει να διπλασιαστεί η ποσότητα των δόσεων του εμβολίου αυτού που θα αγοράσουν οι ΗΠΑ, δηλαδή να προστεθούν άλλα 100 εκατομμύρια στα 100 εκατομμύρια για τα οποία έχει υπογραφτεί ήδη σύμβαση.

  Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα αναμένει από την Johnson & Johnson 1.200.000 δόσεις που θα είναι ισοκατανεμημένες στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ όπως μετέδωσε πρόσφατα το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία είχε προγραμματιστεί να παραδίδει τα εμβόλιά της στην Ευρώπη στις 19 Απριλίου. Μετά τις προαναφερθείσες εξελίξεις δεν έχει διευκρινιστεί αν τελικά η εταιρεία θα καταφέρει να ξεκινήσει τη διανομή των εμβολίων της στη Γηραιά Ήπειρο. 

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Τι πρέπει να ξέρουμε για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ