Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 31-Μαρ-2021 14:15

  Pfizer: 100% αποτελεσματικό το εμβόλιο σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών

  Pfizer εργοστάσιο 15.03.2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15.58

  Οι Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι το εμβόλιό τους κατά του κορονοϊού είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και είχε ανάπτυξη ισχυρών αντισωμάτων σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για τις εταιρείες να κάνουν αίτηση για άδεια έκτακτης χρήσης στις ΗΠΑ τις επόμενες εβδομάδες.

  Η Pfizer ελπίζει ότι οι εμβολιασμοί αυτής της ηλικιακής ομάδας θα μπορούσαν να ξεκινήσουν πριν από την επόμενη σχολική χρονιά, όπως δήλωσε ο Αλμπερτ Μπουρλά, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

  Στις κλινικές δοκιμές που συμμετείχαν 2.260 παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, καταγράφηκαν 18 κρούσματα κορονοϊού μεταξύ των συμμετεχόντων που έλαβαν εικονικό φάρμακο και κανένα περιστατικό μεταξύ όσων έλαβαν το εμβόλιο, παρουσιάζοντας έτσι 100% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της Covid-19, όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες.

  Οι παρενέργειες ήταν αντίστοιχες με αυτές των ατόμων ηλικίας 16 έως 25 ετών σε κλινικές δοκιμές ενηλίκων. Οι εταιρείες δεν ανέφεραν ποιες παρενέργειες παρατηρήθηκαν στη νεότερη ηλικιακή ομάδα, αλλά οι παρενέργειες στις κλινικές δοκιμές ενηλίκων ήταν γενικά ήπιες και περιελάμβαναν πόνο στο σημείο της ένεσης, πονοκεφάλους, πυρετό και κόπωση.

  Οι εταιρείες μελέτησαν επίσης μια ομάδα εφήβων για να υπολογίσουν το επίπεδο αντισωμάτων ένα μήνα μετά τη δεύτερη δόση και διαπίστωσαν ότι ήταν αντίστοιχα με εκείνα της μελέτης στις ηλικίες 16 έως 25 ετών.

  Ο Μπουρλά δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να ζητήσει άδεια έκτακτης χρήσης από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) τις επόμενες εβδομάδες καθώς και από άλλες ρυθμιστικές αρχές ανά τον κόσμο, με την ελπίδα να αρχίσουν οι εμβολιασμοί σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα πριν από την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους.

  Ο διευθυντής της BioNTech Ουγούρ Σαχίν θεωρεί ότι τα αποτελέσματα στα άτομα 12-15 ετών "είναι πολύ ενθαρρυντικά δεδομένων των τάσεων που παρατηρούνται τις τελευταίες βδομάδες σε ό,τι αφορά την μετάδοση της βρετανικής παραλλαγής του ιού".

  Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech βασίζεται στην καινοτόμα τεχνολογία mRNA και ήταν το πρώτο εμβόλιο κατά της Covid-19 που έλαβε άδεια κυκλοφορίας στον δυτικό κόσμο στα τέλη του 2020.

  Σημειώνεται πως τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν δώσει άδεια για την χορήγηση του εμβολίου σε άτομα ηλικίας άνω των 16 ετών.

  Έκτοτε, έχει χορηγηθεί σε εκατομμύρια ενήλικες σε 65 χώρες. Μελέτη επί πραγματικών δεδομένων στο Ισραήλ έδειξε αποτελεσματικότητα 94% σε δείγμα 1,2 εκατομμυρίου ανθρώπων.

  Τα παιδιά είναι λιγότερα εκτεθειμένα σε σοβαρή προσβολή από τον ιό, ενώ τα άτομα κάτω των 10 ετών τον μεταδίδουν λιγότερο, κατά συνέπεια, ο εμβολιασμός τους δεν αποτελεί προτεραιότητα προς το παρόν.

  Την περασμένη εβδομάδα, οι Pfizer/BioNTech ξεκίνησαν κλινικές δοκιμές στα παιδιά, αρχικά στην κατηγορία 5 έως 11 ετών. Την επόμενη εβδομάδα παιδιά ηλικίας 2 έως 5 ετών θα λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου στο πλαίσιο έρευνας που θα καλύψει επίσης τα παιδιά από 6 μηνών έως 2 ετών.

  Η BioNTech ανακοίνωσε χθες στόχο παραγωγής 2,5 δισεκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της κατά την διάρκεια του 2021, 25% περισσότερες σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό.

  Λευκός Οίκος: "Καλό νέο" η ανακοίνωση των Pfizer Inc/BioNTech

  Ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε την ανακοίνωση των Pfizer Inc/BioNTech για την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την δημιουργία ισχυρών αντισωμάτων του εμβολίου τους κατά της Covid-19 στην ηλικιακή ομάδα 12 έως 15 ετών.

  "Είναι καλό νέο. Ξέρω ότι σε ό,τι αφορά τους γονείς ... σε κάνει να αισθάνεσαι ακόμη πιο σίγουρος ότι τα παιδιά σου πιθανόν να επιστρέψουν σύντομα στις σχολικές τάξεις", δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι σε συνέντευξή της στο CNN.

  Το Ισραήλ σχεδιάζει να χορηγήσει το εμβόλιο στην ομάδα των 12 έως 15 ετών αμέσως μετά την έγκριση από την FDA

  Στο Ισραήλ, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να χορηγήσει το εμβόλιο την ομάδα των 12 έως 15 ετών μετά την έγκρισή της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) .

  "Η ανακοίνωση της Pfizer είναι καταπληκτικό νέο", δήλωσε ο Γιούλι Εντελστάιν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. "Δεν υπάρχει κάτι άλλο τώρα από την ταχεία έγκριση της προμήθειας μεγαλύτερων ποσοτήτων, ώστε να μπορούμε να εμβολιάσουμε αμέσως μετά την έγκριση της FDA".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ