Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Μαρ-2021 17:31

  Ζεεχόφερ: Τα κρατίδια πρέπει να έχουν λόγο στο νομοθετικό πλαίσιο αντιμετώπισης του κορονοϊού

  Ζεεχόφερ: Τα κρατίδια πρέπει να έχουν λόγο στο νομοθετικό πλαίσιο αντιμετώπισης του κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ ένα νέο εθνικό νομοθετικό πλαίσιο κανόνων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού σε περίπτωση ορισμένων (αυξημένων) τιμών συχνότητας κρουσμάτων δεν μπορεί να ψηφισθεί ερήμην των ομοσπονδιακών κρατιδίων. Πρέπει αυτά να έχουν λόγο.

  "Εκτιμούμε ότι ένας τέτοιος νόμος πιθανότατα θα απαιτούσε την έγκριση της Άνω Βουλής, (στην οποία εκπροσωπούνται τα 16 κρατίδια)", πρόσθεσε ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός σήμερα στο Βερολίνο.

  "Προσωπικά πιστεύω ότι θα ήταν σωστό εάν υπήρχε μια ομοιόμορφη εθνική αντιμετώπιση εάν ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό ανά 100.000 κατοίκους σε μια περιοχή είχε φτάσει σε μια συγκεκριμένη τιμή την εβδομάδα. Το ερώτημα είναι: Τι πρέπει να συμβεί, σε ποια συχνότητα κρουσμάτων και σε ποια συχνότητα κρουσμάτων μπορούμε να χαλαρώσουμε τα μέτρα και με ποιους όρους. Εάν μπορεί να γίνει τώρα χρήση αυτής της νομικά επιτρεπτής δυνατότητας θα πρέπει να αποφασιστεί (όμως) κατόπιν συνομιλιών των συγκυβερνώντων κομμάτων και της ομοσπονδιακής κυβέρνηση μαζί με τα κρατίδια", τόνισε ο Ζέεχοφερ.

  Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (CDU) είχε (αντιθέτως) δηλώσει την Κυριακή: "Πρέπει τώρα να εφαρμόζουμε τα κατάλληλα μέτρα με μεγάλη σοβαρότητα. Ορισμένα ομοσπονδιακά κρατίδια το κάνουν, άλλα δεν το κάνουν ακόμα. Εάν αυτό δεν συμβεί στο πολύ προβλέψιμο μέλλον θα πρέπει να σκεφτώ πώς μπορεί αυτό να ρυθμιστεί σε εθνικό επίπεδο".

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ