Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Μαρ-2021 16:47

  Λάσετ (CDU): Τα λάθη στη διαχείριση της πανδημίας μείωσαν την εμπιστοσύνη των πολιτών

  άρμιν λάσετ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η συνολική εμπιστοσύνη των πολιτών στην αξιοπιστία μας μειώθηκε λόγω της διαχείρισης της κρίσης του κορονοϊού παραδέχεται ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Άρμιν Λάσετ και υπόσχεται βελτίωση εν όψει μάλιστα και των ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου.

  "Τα λάθη στη διαχείριση της πανδημίας και ορισμένες λανθασμένες προσωπικές συμπεριφορές -ο εγωισμός στις τάξεις μας- οδήγησαν σε μείωση της εμπιστοσύνης των πολιτών για την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα του κόμματος στο σύνολό του. Αυτό θα το αλλάξουμε, θα το βελτιώσουμε", διαβεβαίωσε ο Λάσετ κατά τη σημερινή έναρξη της εκστρατείας συμμετοχής των μελών για τη διαμόρφωση του εκλογικού προγράμματος του κόμματός του εν όψει των ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου. Η απόφαση για το ποιος θα είναι ο κοινός υποψήφιος καγκελάριος Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) αναμένεται μετά το Πάσχα των καθολικών (4 Απριλίου).

  "Όλοι θα θέλαμε πιο γρήγορους εμβολιασμούς και περισσότερα εμβόλια, περισσότερα διαγνωστικά τεστ και καλύτερη ψηφιακή ιχνηλάτηση των επαφών. Όλοι θέλουν και πάλι τις κοινωνικές ελευθερίες τους. Συμφωνώ με τα μέλη του κόμματος που θέλουν να γίνουν όλα καλύτερα στο μέλλον. Ως κόμμα του μεσαίου χώρου είμαστε ο καινοτόμος πυρήνας της γερμανικής πολιτικής. Πριν από την πανδημία, η Γερμανία βρισκόταν ακόμη στην καλύτερη οικονομική κατάσταση. Ωστόσο, αυτό κλονίστηκε από την κρίση του κορονοϊού. Στο παρελθόν, σε πολλές περιόδους κρίσης, το CDU αποδείχτηκε πάντα το κόμμα της δημιουργικής ανησυχίας και διακρίθηκε μέσω της δημιουργικότητας. Θα μπορούσαμε να γίνουμε μια πηγή δημιουργικών ιδεών. Το εκλογικό πρόγραμμα του κόμματός μας πρέπει να συγκεράσει μια επιτυχημένη οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική πολιτική χωρίς γραφειοκρατική κηδεμονία", τόνισε ο χριστιανοδημοκράτης ηγέτης.

  Ο πρόεδρος του CDU προειδοποίησε επίσης για τυχόν συνασπισμό Αριστεράς - Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων ( κόκκινο-κόκκινο-πράσινο συνασπισμό) μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου. "Το μέλλον δεν μπορεί να διαμορφωθεί με αριστερά ιδεολογικά πειράματα", όπως είπε.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ