Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Μαρ-2021 10:06

  Σε ΑΜΚ 7 δισ. ευρώ προχωρά η ισπανική Cellnex

  Σε ΑΜΚ 7 δισ. ευρώ προχωρά η ισπανική Cellnex
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ισπανική εταιρεία ιστών κινητής τηλεφωνίας Cellnax, προχώρησε σήμερα σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 7 δισ. ευρώ, στα 36,33 ευρώ ανά μετοχή.

  Η ΑΜΚ αποσκοπεί στο να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της γαλλικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών, Hivory.

  Οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα έχουν προτεραιότητα στην ΑΜΚ, τόνισε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι οι μέτοχοι και τα στελέχη της εταιρείας έχουν ήδη γνωστοποιήσει την πρόθεση τους να αναλάβουν το 32% των νέων μετοχών.

  Η τιμή προσφοράς συνιστά discount 22% σε σχέση με το κλείσιμο της Δευτέρας.

  Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της Hivory, η οποία διαχειρίζεται περίπου 10.500 ιστούς στη Γαλλία, καθώς και τις επενδύσεις στο ήδη υπάρχον δίκτυο, αλλά και περαιτέρω εξαγορές.

  Από τη δημόσια εγγραφή της το 2015, η ισπανική εταιρεία, με κεφαλαιοποίηση 23,9 δισ. ευρώ, έχει αναπτυχθεί ραγδαία και έγινε η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης πύργων κινητής τηλεφωνίας της Ευρώπης.

  Τον Φεβρουάριο η Cellnex ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να δαπανήσει επιπλέον 9 δισ. Ευρώ μέχρι το 2025, για να προσθέσει περισσότερα assets στο χαρτοφυλάκιο της.

  Ο μεγαλύτερος μέτοχος της, η Edizione Holding, ο χρηματοπιστωτικός βραχίονας της οικογένειας Benetton, δεν θα συμμετέχει στην ΑΜΚ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ