Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 29-Μαρ-2021 20:33

  Επιμένει ο Ερντογάν: Βοηθήστε τις τράπεζές μας - Φέρτε χρυσό και συνάλλαγμα από τα σπίτια σας

  Επιμένει ο Ερντογάν: Βοηθήστε τις τράπεζές μας - Φέρτε χρυσό και συνάλλαγμα από τα σπίτια σας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Παρά το γεγονός ότι οι Τούρκοι πολίτες δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, λόγω της ακρίβειας που έχει επέλθει ως απότοκος των παιχνιδιών του Ερντογάν με τα επιτόκια και την Κεντρική Τράπεζα, που πλήττουν την αξία της λίρας, ο Τούρκος πρόεδρος, σε δηλώσεις του με το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της Δευτέρας, κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τις τράπεζες!

  Ο Ερντογάν απηύθηνε έκκληση στους πολίτες να πάρουν τον χυσό που έχουν στα σπίτια τους και να τον μεταφέρουν στις τράπεζες, όπως και οποιοδήποτε ξένο συνάλλαγμα μπορεί να έχουν: "Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου προς τους πολίτες μας, να φέρουν τον χρυσό τους και το ξένο συνάλλαγμά τους στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματά μας", είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

  "Ενώ 103 χιλιάδες νέες εταιρείες άνοιξαν στη χώρα μας πέρυσι, ο αριθμός των εταιρειών που έκλεισαν δεν έφτασε καν τις 16 χιλιάδες", είπε, σε μία προσπάθεια να πείσει τον κόσμο πως όλα πάνε καλά.

  Ενώ για ακόμα μια φορά προχώρησε σε επίκληση αόρατου εχθρού "στη χώρα μας τελάληδες της καταστροφής ξεκίνησαν τη δουλειά τους, από την πολιτική μέχρι τα ΜΜΕ".

  Ο Τούρκος πρόεδρος, εκτός αυτών ανακοίνωσε αυστηρότερα μέτρα κατά του κορονοϊού, αναφέροντας τον αυξανόμενο αριθμό πόλεων σε υψηλό κίνδυνο σε ολόκληρη τη χώρα. Ο Ερντογάν είπε ότι θα πραγματοποιηθεί πλήρες lockdown τα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, και τα εστιατόρια θα σερβίρουν φαγητό μόνο για παράδοση και click-away. Θα συνεχιστεί η απαγόρευση από τις 21:00 έως τις 5:00 σε ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε.

  Η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, η Κωνσταντινούπολη και η πρωτεύουσα Άγκυρα, συγκαταλέγονται στις πόλεις υψηλού κινδύνου, δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι το 80% των 84 εκατομμυρίων πολιτών της χώρας ζei σε πόλεις υψηλού κινδύνου. 

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ