Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 29-Μαρ-2021 18:06

  Γερμανία: "Tήξη του πυρήνα της κοινωνίας" λόγω των περιοριστικών μέτρων φοβάται ο δήμαρχος του Τίπινγκεν

  Γερμανία: "Tήξη του πυρήνα της κοινωνίας" λόγω των περιοριστικών μέτρων φοβάται ο δήμαρχος του Τίπινγκεν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Μπόρις Πάλμερ, δήμαρχος της πανεπιστημιούπολης Τίπινγκεν, η οποία θεωρείται πρότυπο στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, φοβάται "τήξη του πυρήνα της κοινωνίας" λόγω των περιοριστικών μέτρων.

  "Φοβάμαι την τήξη του πυρήνα της κοινωνίας μας, εάν ο αγώνας ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού εξακολουθήσει να βασίζεται κυρίως στους περιορισμούς επαφών. Εδώ και ένα χρόνο ακολουθούμε μια στρατηγική στη Γερμανία η οποία δεν διαφοροποιεί, η οποία θέλει πάντα να περιορίζει όλες τις επαφές και έτσι πλήττει ιδίως τους λάθος ανθρώπους, διότι το 99% των πολιτών δεν έχει μολυνθεί", είπε ο Μπόρις Πάλμερ σε διαδικτυακή εκπομπή της εφημεριδας "Bild", αντιδρώντας έτσι στις τελευταίες δηλώσεις της καγκελαρίου Μέρκελ (για παρέμβαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης εάν τα κρατίδια δεν εφαρμόσουν τα συμπεφωνημένα για τον έλεγχο της πανδημίας του κορονοϊού).

  "Ας χρησιμοποιήσουμε τα διαγνωστικά τεστ και την ιχνηλάτηση επαφών για να διασφαλίσουμε ότι οι μολυσμένοι κατά το δυνατόν δεν μολύνουν τους άλλους. Σε αντιστάθμισμα, θα πρέπει να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότεροι γενικοί περιορισμοί επαφής, επειδή έχουν τόσο τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων και οδηγούν σε τόσο μεγάλη κόπωση που δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί η τήξη του πυρήνα της κοινωνία μας", τόνισε ο δήμαρχος του Τίπινγκεν.

  Ο Πάλμερ κάλεσε την καγκελάριο να "επιτραπεί επιτέλους μια αποτελεσματική ιχνηλάτηση με την βοήθεια της σύγχρονη τεχνολογίας. Έγραψα μια επιστολή προς τη Μέρκελ πριν από δύο μήνες και της ζήτησα τουλάχιστον να προγραμματίσει να μπορούν να διατηρούνται τα δεδομένα μιας εφαρμογής κινητών τηλεφώνων για ιχνηλάτηση, δηλαδή μίας εφαρμογής η οποία να καταγράφει τα προφίλ των μετακινήσεών μας και, εάν είναι απαραίτητο, να τα διαβιβάζει στις υπηρεσίας υγείας ώστε να μπορεί να διαπιστώνεται με ποιον ήλθαν σε επαφή τα μολυσμένα άτομα. Μαζί με μια στρατηγική διαγνωστικών τεστ στους δήμους, αυτό θα μας οδηγήσει διαμέσου του επόμενου κύματος κορονοϊού χωρίς να χρειαστεί να επιστρέψουμε στο lockdown", όπως είπε.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ