Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 29-Μαρ-2021 10:37

  Masmovil: Πρόταση 2,1 δισ. ευρώ για την Euskaltel

  Masmovil: Πρόταση 2,1 δισ. ευρώ για την Euskaltel
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Masmovil Ibercom SA ανακοίνωσε ότι προσέφερε 2,1 δισ. Ευρώ για την εξαγορά της μικρότερης ισπανικής τηλεπικοινωνιακής Euskaltel, σε μια φιλική συμφωνία, η οποία θα ταρακουνήσει της άκρως ανταγωνιστική αγορά της χώρας.

  Η Masmovil προσφέρει 11,17 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά, ενώ οι τρεις μεγαλύτεροι μέτοχοι της Euskaltel, που κατέχουν συνολικά το 52%, έχουν ήδη αποδεχθεί τη συμφωνία.

  Η πρόταση σηματοδοτεί premium 16% με βάση το κλείσιμο της μετοχής την Παρασκευή, και τόνισε ότι έχει ήδη χρηματοδότηση, συμπεριλαμβανομένου και τραπεζικού χρέους.

  Η Ισπανία έχει μία από τις πιο ανταγωνιστικές αγορές τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη και η ενοποίηση κρίνεται εδώ και καιρό αναγκαία.

  Μια τέτοια συνένωση, θα μπορούσε να είναι βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά επίσης μπορεί να ασκήσει πιέσεις στις τοπικές μονάδες της Orange SA και της Vodafone Group.

  H Telefonica SA, η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου, εστιάζει περισσότερο σε πελάτες υψηλών προδιαγραφών, αλλά έχει επίσης πληγεί τα προηγούμενα τρίμηνα.

  Η Euskaltel ενισχύεται 16,6% στα 11,18 ευρώ ανά μετοχή, ενώ έφθασε να ενισχύεται μέχρι και 17,4% προηγουμένως, στην μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακά άνοδο.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ