Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 29-Μαρ-2021 09:37

  Τουρκία: Μην θεωρείτε δεδομένη νέα μείωση των επιτοκίων τον Απρίλιο, προειδοποιεί η κεντρική τράπεζα

  Τουρκία: Μην θεωρείτε δεδομένη νέα μείωση των επιτοκίων τον Απρίλιο, προειδοποιεί η κεντρική τράπεζα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο κεντρικός τραπεζίτης της Τουρκίας, Sahap Kavcioglu, προειδοποίησε πως οι αγορές δεν θα πρέπει να θεωρούν δεδομένο ότι θα μειώσει τα επιτόκια τον Απρίλιο  όταν θα καθορίσει την νομισματική πολιτική για πρώτη φορά μετά τον ξαφνικό διορισμό του.

  "Δεν εγκρίνω μια προκατειλημμένη προσέγγιση στις αποφάσεις της επιτροπής νομισματικής πολιτικής για τον Απρίλιο ή τους επόμενους μήνες, ότι θα υπάρξει άμεσα μια μείωση των επιτοκίων”, ανέφερε σε γραπτή απάντηση του στις ερωτήσεις που του έστειλε το Bloomberg.

  "Στη νέα περίοδο, θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας με μια προοπτική εταιρικής νομισματικής πολιτικής για να διασφαλίσουμε μια μόνιμη πτώση του πληθωρισμού. Από αυτή την άποψη, θα παρακολουθούμε επίσης τις επιπτώσεις των μέτρων πολιτικής που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής”, τόνισε ο Kavcioglu.

  Ο ίδιος διορίστηκε στις 20 Μαρτίου μετά από την απροσδόκητη απόλυση του προκατόχου του από τον Τούρκο πρόεδρο, δύο ημέρες μετά από τη μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αύξηση των επιτοκίων.

  Ο Kavcioglu, στην πρώτη του συνέντευξη μετά από την ανάληψη της θέσης, τόνισε πως παραμένει αυστηρά προσηλωμένος στον στόχο της κεντρικής τράπεζας για πληθωρισμό 5%.

  Ερωτηθείς για την αξιοπιστία της τουρκικής νομισματικής αρχής, δεδομένης της ισχυρής επιρροής του προέδρου και της ικανότητας του να αντικαθιστά διοικητές, ο Kavcioglu τόνισε πως η τράπεζα "διατηρεί την ανεξαρτησία των οργάνων” από το νόμο.

  Δεσμεύθηκε να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που απαιτούνται και τόνισε πως θα τηρήσει το πλαίσιο ενιαίας πολιτικής που κληρονομήθηκε από τον προκάτοχό του.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ