Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 29-Μαρ-2021 08:51

  Credit Suisse: Αναμένει πλήγμα στα αποτελέσματα α΄ τριμήνου

  Credit Suisse: Αναμένει πλήγμα στα αποτελέσματα α΄ τριμήνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σημαντικό πλήγμα αναμένεται να υποστούν τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Credit Suisse καθώς η τράπεζα άρχισε να αποχωρεί από θέσεις, καθώς ένα αμερικανικό hedge fund αθέτησε τα margin calls.

  "Αν και αυτή τη στιγμή είναι πρόωρο να ποσοτικοποιηθεί το ακριβές μέγεθος της ζημιάς που προκύπτει από αυτή την έξοδο, θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά σημαντικό και ουσιαστικό για τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου”, τόνισε η τράπεζα.

  Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετία δήλωσε ότι το fund αθέτησε τις πληρωμές στα margin calls της προηγούμενης εβδομάδας από τη Credit Suisse και άλλες τράπεζες.

  Μετά από την αποτυχία του fund να ικανοποιήσει τις δεσμεύσεις σε αυτά τα margin, η Credit Suisse και άλλες τράπεζες βρίσκοντα στη διαδικασία εξόδου από αυτές τις θέσεις, ανέφερε η τράπεζα.

  Η προειδοποίηση αποτελεί περαιτέρω πλήγμα για την τράπεζα, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο να αποζημιώσει τους επενδυτές που επλήγησαν από την κατάρρευση του fund, που συνδέονται με την αφερέγγυα χρηματοπιστωτική εταιρεία Greensill.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ