Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Μαρ-2021 12:59

  Νέα αυξημένη πρόταση στα 5,5 δισ. δολ. για την εξαγορά της KAZ Minerals

  Νέα αυξημένη πρόταση στα 5,5 δισ. δολ. για την εξαγορά της KAZ Minerals
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Νέα, αυξημένη πρόταση κατά 9% στα 4,02 δισ. Στερλίνες (5,5 δισ. Δολάρια) κατέθεσε κοινοπραξία, προκειμένου να εξαγοράσει την εταιρεία εξόρυξης χαλκού KAZ Minerals, καθώς οι μικρομέτοχοι προειδοποίησαν ότι θα απορρίψουν τις προηγούμενες προτάσεις ως πολύ χαμηλές.

  Η Nova Resources, υπό τον πρόεδρο της KAZ Minerals, Oleg Novachuk και τον Καζάκο δισεκατομμυριούχο Vladimir Kim, προσφέρει στους μετόχους 850 πένες ανά μετοχή, έναντι προηγούμενης πρότασης στις 780 πένες.

  Εάν συμπεριληφθεί και ένα ειδικό μέρισμα, η πρόταση -για την οποία η Nova δήλωσε πως είναι η τελική της προσφορά- ανέρχεταια στις 869 πένες ναά μετοχή.

  Πρόκειται για την δεύτερη αύξηση της αρχικής πρότασης από τη Nova τον Οκτώβριο, καθώς οι μέτοχοι μειοψηφίας -συμπεριλαμβανομένης και της RWC Partners και της ρωσικής CFC Management- τόνισαν πως θα τηνν απορρίψουν, εξαιτίας της ισχυρής αύξησης στις τιμές χαλκού.

  Η RWC Partners δήλωσε πως υποστήριξε την τελική πρόταση καθώς είναι σημαντικά υψηλότερη από αυτή των 640 πενών που προσφέρθηκε στην αρχή αυτής της διαδικασίας.

  Με βάση τους κανόνες εξαγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου, η Nova είχε μέχρι σήμερα να αναθεωρήσει την πρόταση. Εάν γίνει δεκτή, τότε θα δοθεί τέλος στην 16ετή διαπραγμάτευση της μετοχής στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ