Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Μαρ-2021 17:42

  Η ΕΕ εξήγαγε 77 εκατομμύρια εμβόλια κορονοϊού από τον Δεκέμβριο

  εε-εμβόλιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξήγαγε περίπου 77 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων COVID-19 σε 33 χώρες από την 1η Δεκεμβρίου 2020, όπως ενημέρωσε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τους ηγέτες της ΕΕ σε σύνοδο κορυφής την Πέμπτη.

  Σύμφωνα με έγγραφο που που έδειξε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στους ηγέτες και είδε το Reuters, το μπλοκ έχει χορηγήσει περίπου 62 εκατ. δόσεις από τις 88 εκατ. που οι κατασκευαστές εμβολίων παρείχαν για χρήση στην ΕΕ. Το έγγραφο δείχνει ότι 18,2 εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ, ή 4,1% του πληθυσμού, έχουν εμβολιαστεί πλήρως και με τις δύο δόσεις.

  Ο αριθμός των εξαγωγών είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό που είχε δημοσιεύσει προσφάτως η ΕΕ, ο οποίος είχε υπολογιστεί από τα τέλη Ιανουαρίου, όταν η ΕΕ δημιούργησε έναν μηχανισμό παρακολούθησης των εμβολίων. Την Τετάρτη, η Κομισιόν είχε ανακοινώσει ότι εξήγαγε 43 εκατ. δόσεις από τα τέλη Ιανουαρίου.

  Το έγγραφο δείχνει επίσης ότι το πρώτο τρίμηνο, η ΕΕ εκτιμά ότι θα λάβει 66 εκατομμύρια δόσεις από τις BionTech / Pfizer, 10 εκατομμύρια από τη Moderna και 30 εκατομμύρια από την AstraZeneca.

  Η AstraZeneca είχε δεσμευτεί στη σύμβασή της με την ΕΕ να παρέχει 90 εκατομμύρια δόσεις το πρώτο τρίμηνο και επιπλέον  30 εκατομμύρια τον Δεκέμβριο, δείχνει το έγγραφο.

  Το δεύτερο τρίμηνο, η ΕΕ αναμένει 200 ​​εκατομμύρια δόσεις από τις BionTech / Pfizer, 35 εκατομμύρια από τη Moderna, 70 εκατομμύρια από την AstraZeneca και 55 εκατομμύρια από την Johnson & Johnson.

  Οι υποχρεώσεις της AstraZeneca ήταν για 180 εκατομμύρια δόσεις το δεύτερο τρίμηνο, δείχνει το έγγραφο σύμφωνα με το δημοσίευμα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ