Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Μαρ-2021 16:41

  Η Ινδία αναβάλλει τις εξαγωγές του εμβολίου της AstraZeneca καθώς αυξάνονται τα κρούσματα

  Η πολιτική, όχι η επιστήμη, ίσως βρίσκεται πίσω από τις αναστολές χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ινδία έχει περιορίσει προσωρινά όλες τις μεγάλες εξαγωγές του εμβολίου της AstraZeneca που παρήγαγε το Serum Institute της χώρας (SII) για να καλύψει την εγχώρια ζήτηση καθώς αυξάνονται τα κρούσματα, όπως δήλωσαν δύο πηγές στο Reuters.

  Η ενέργεια αυτή θα επηρεάσει επίσης τον εφοδιασμό του προγράμαμτος COVAX  μέσω του οποίου αναμένεται να λάβουν δόσεις περισσότερες από 180 χώρες, ανέφερε μια από τις πηγές.

  Το πρόγραμμα COVAX έχει λάβει μέχρι στιγμής 17,7 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca από το SII, από τις 60,5 εκατομμύρια δόσεις που έχει αποστείλει η Ινδία συνολικά και πολλές χώρες βασίζονται στο πρόγραμμα για τον εμβολιασμό των πολιτών τους.

  Δεν έχει γίνει εξαγωγή εμβολίων από την Ινδία από την Πέμπτη, σύμφωνα με τον ιστότοπο του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, καθώς η χώρα συνεχίζει τις προσπάθειες εμβολιασμού των πολιτών της.

  "Καμία εξαγωγή, δεν θα γίνει τίποτα έως ότου σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ινδία. Η κυβέρνηση δεν θα πάρει ένα τόσο μεγάλο ρίσκο τη στιγμή που τόσοι πολλοί πολίτες πρέπει να εμβολιαστούν στην Ινδία", δήλωσε η μία πηγή.

  Το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας και υο SII, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής εμβολίων στον κόσμο, δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό, σημειώνει το δημοσίευμα.

  Διαβάστε ακόμη: 

  29 εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca ανακάλυψαν οι αρχές σε εργοστάσιο στην Ιταλία

  Γάλλος αξιωματούχος: Η ΕΕ δεν πρέπει να είναι "ο χρήσιμος ηλίθιος" στη διεθνή μάχη για τα εμβόλια

  Κομισιόν: Οι αρχές της αμοιβαιότητας και της αναλογικότητας προστίθενται στον μηχανισμό έγκρισης εμβολίων

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ