Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Μαρ-2021 09:56

  Η TUI θα κλείσει 48 ακόμη καταστήματα στη Βρετανία

  Η TUI θα κλείσει 48 ακόμη καταστήματα στη Βρετανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η TUI ανακοίνωσε ότι θα κλείσει 48 καταστήματα σε ολόκληρη τη Βρετανία, επιπρόσθετα με τα 166 που έχει ήδη κλείσει εκεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

  Το κλείσιμο των καταστημάτων θα σημάνει επιπλέον εξοικονόμηση κόστους για την TUI, η οποία εδρεύει στη Γερμανία και έχει στηριχθεί σε κρατικές διασώσεις προκειμένου να επιβιώσει από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας.

  "Η ταξιδιωτική βιομηχανία και η Βρετανία αντιμετωπίζουν και οι δύο άνευ προηγουμένου πίεση. Μπορούμε επομένως να επιβεβαιώσουμε ότι προτείνουμε το κλείσιμο 48 καταστημάτων", αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της TUI σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

  Η αύξηση των περιπτώσεων COVID-19 σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες καθώς και η αργή διάθεση του εμβολίου στην ήπειρο, σημαίνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες και οι ταξιδιωτικές εταιρείες σε ολόκληρη την Ευρώπη προετοιμάζονται για ένα δεύτερο χαμένο καλοκαίρι.

  Αυτό φέρνει τεράστιο "πονοκέφαλο" για την TUI, η οποία στην τελευταία ενημέρωσή της τον Φεβρουάριο είχε ανακοινώσει πως είχε ήδη 2,8 εκατομμύρια κρατήσεις για αυτό το καλοκαίρι.

  Η TUI αναφέρει ότι 273 άτομα του προσωπικού της θα επηρεαστούν από το κλείσιμο, αλλά νέες ευκαιρίες θα προσφερθούν στα υπόλοιπα 314 καταστήματά της στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

  Για να ανταπεξέλθει στην πανδημία, η TUI ανακοίνωσε πέρυσι ότι θα μειώσει 8.000 θέσεις εργασίας και το 30% του κόστους της.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ