Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Μαρ-2021 23:01

  Πάουελ (Fed): "Η ανάκαμψη απέχει πολύ από το να είναι ολοκληρωμένη"

  Πάουελ (Fed): "Η ανάκαμψη απέχει πολύ από το να είναι ολοκληρωμένη"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αμερικανική οικονομία έχει "βελτιωθεί σημαντικά" μετά την πρωτοφανή στήριξη που διέθεσε το Κογκρέσο και η κεντρική τράπεζα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, αν και η ανάκαμψη είναι "ακόμα μακριά από το να έχει ολοκληρωθεί". 

  "Η ανάκαμψη προχώρησε πιο γρήγορα από το αναμενόμενο και φαίνεται να ενισχύεται", αναφέρει ο Πάουελ σε ομιλία που θα παραδώσει στο Κογκρέσο το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με το Reuters.

  Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας σημειώνει ταυτόχρονα ότι οι δαπάνες των νοικοκυριών έχουν αυξηθεί, ενώ η στεγαστική αγορά φαίνεται ότι έχει ανακάμψει πλήρως. 

  "Ωστόσο, οι κλάδοι της οικονομίας που επηρεάστηκαν περισσότερο από την αναζωπύρωση των μολύνσεων [του κορονοϊού] και από τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης παραμένουν αδύναμοι και ο δείκτης της ανεργίας - ακόμα σε αυξημένα επίπεδα στο 6,2% - υποτιμά την πραγματική εικόνα καθώς η συμμετοχή στην αγορά εργασίας παραμένει πολύ χαμηλότερα από τα επίπεδα πριν από την πανδημία", αναφέρει. 

  "Η ανάκαμψη απέχει πολύ από το να είναι ολοκληρωμένη, και έτσι, εμείς στη Fed, θα συνεχίσουμε να δίνουμε στην οικονομία την υποστήριξη που χρειάζεται για όσο διάστημα είναι αναγκαίο", αναφέρει ο κεντρικός τραπεζίτης. 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ