Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Μαρ-2021 20:49

  Η Ρωσία καλύπτει τις ελλείψεις που παρατηρήθηκαν σε εμβόλια Sputnik-V στην Αγία Πετρούπολη

  Η Ρωσία καλύπτει τις ελλείψεις που παρατηρήθηκαν σε εμβόλια Sputnik-V στην Αγία Πετρούπολη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην Αγία Πετρούπολη έφθασε σήμερα, Παρασκευή, η πρώτη παρτίδα των εμβολίων Sputnik V από τα τέλη Φεβρουαρίου, μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω των ελλείψεων σε εμβόλια, οι οποίες είχαν ως συνέπεια να ανασταλούν εν μέρει οι εμβολιασμοί.

  Η Ρωσία έχει ανακοινώσει ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου έχουν εμβολιασθεί, κάνοντας και τις δύο δόσεις του εμβολίου Sputnik V, 3,5 εκατομμύρια από τα 144 εκατομμύρια των κατοίκων της.

  Έκτοτε, αρκετές ρωσικές περιοχές, εξαιρουμένης της Μόσχας, έχουν αναφέρει ελλείψεις σε εμβόλια, ενώ ορισμένοι Ρώσοι έχουν εκφράσει την απογοήτευσή τους για το ότι τη Ρωσία στέλνει εμβόλια στο εξωτερικό, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να διατίθενται περισσότερα εμβόλια για τις ανάγκες της χώρας.

  Στην Αγία Πετρούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, παρουσιάσθηκαν ελλείψεις σε σχέση με την πρώτη δόση του εμβολίου σε περισσότερα από 30 από τα περίπου 120 εμβολιαστικά κέντρα, δήλωσε η Όλγα Ριάμπινα, εκπρόσωπος της τοπικής επιτροπής Υγείας, προσθέτοντας ότι η πόλη δεν είχε παραλάβει εμβόλια από τα τέλη Φεβρουαρίου.

  Την Παρασκευή, η Αγία Πετρούπολη, μια πόλη με πληθυσμό που υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια κατοίκους, παρέλαβε 15.300 δόσεις του εμβολίου, ανακοίνωσε η δημοτική αρχή στον ιστότοπό της.

  "(Οι δόσεις) θα παραδοθούν στα κέντρα εμβολιασμού το συντομότερο", δήλωσε ο κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης, Αλεξάντρ Μπεγκλόφ.

  Από τον Δεκέμβριο του 2020, στην Αγία Πετρούπολη έχουν εμβολιασθεί κάνοντας και τις δύο δόσεις του εμβολίου περισσότεροι από 217.000 άνθρωποι, ενώ περισσότεροι από 101.000 έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

  Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον περασμένο μήνα είχε εκφράσει την απορία της γιατί η Ρωσία διαθέτει το εμβόλιο Sputnik V σε ξένες χώρες σε όλο τον κόσμο, όταν πρέπει να εμβολιασθεί ο πληθυσμός της.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ