Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Μαρ-2021 20:48

  Πρώην υπάλληλος της Fed ομολόγησε ότι... έκλεψε τα στοιχεία των stress tests των τραπεζών φεύγοντας

  Fed Federal Reserve επιτόκια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πρώην υπάλληλος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) ομολόγησε ότι έκλεψε στοιχεία του ιδρύματος, μεταξύ αυτών και εκείνα για τα stress tests των τραπεζών, μετά την απόφασή του να εγκαταλείψει το ίδρυμα, όπως ανέφεραν την Παρασκευή Αμερικανοί εισαγγελείς.

  Ο Venkatesh Rao, 67 ετών, δήλωσε ένοχος ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, σε μία κατηγορία για κλοπή κρατικής περιουσίας. Το 2019, ο Rao εισήλθε στο κτίριο της Federal Reserve στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον αρκετές φορές κατά τη διάρκεια σαββατοκύριακων και εκτύπωσε άνω των 50 απόρρητων εγγράφων, τα οποία περιελάμβαν στοιχεία τα οποία χρησιμοποιούσε το Δ.Σ. της Fed για να πραγματοποιεί τα τραπεζικά stress tests.

  O Rao, ο οποίος είχε αποφασίσει σε συναινετική βάση να αποχωρήσει αφού είχε λάβει κακή αξιολόγηση για την εργασία του, πήρε τα έγγραφα στην οικία του στην Bethesda του Μέριλαντ, όπως παραδέχθηκε.

  Στα δικαστικά έγγραφα των οποίων έλαβε γνώση το πρακτορείο Bloomberg δεν εξηγείται τι σκόπευε να πράξει ο Rao με τα στοιχεία που υπέκλεψε ή το εάν τα παρέδωσε σε οποιονδήποτε τρίτο. Πλέον, ο πρώην υπάλληλος της Fed αντιμετωπίζει έως και ποινή φυλάκισης ενός έτους.

  Τα ετήσια stress tests είναι μεταξύ των βασικών εργαλείων εποπτείας της Fed επί του τραπεζικού συστήματος των ΗΠΑ, προκειμένου να εξασφαλίζεται ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα αποφύγει κάποια δομική κρίση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ