Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Μαρ-2021 11:53

  Βρετανία: Η κυβέρνηση πούλησε μερίδιο της NatWest αξίας $1,6 δισ.

  Βρετανία: Η κυβέρνηση πούλησε μερίδιο της NatWest αξίας $1,6 δισ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βρετανική κυβέρνηση πούλησε ένα μέρος από το μερίδιο της στη NatWest Group Plc έναντι $1,6 δισ. (1,13 δισ. λίρες) μειώνοντας τη συμμετοχή της στην τράπεζα για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

  Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών πούλησε πίσω στην τράπεζα συνολικά 590,7 εκατ. μετοχές στις 190,50 πένες, μειώνοντας τη συμμετοχή του στις 6,9 δισ. μετοχές που αποτελεί το 59,8% του μετοχικού κεφαλαίου της NatWest.

  Είχε προηγηθεί το πράσινο φως στην τράπεζα να χρησιμοποιήσει ένα μέρος των κεφαλαίων της για την επαναγορά των μετοχών από την κυβέρνηση. "Πιστεύουμε ότι αυτή είναι καλή χρήση των κεφαλαίων μας για την τράπεζα και τους μετόχους", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της NatWest, Alison Rose.

  Η πώληση των μετοχών "αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στο σχέδιο της κυβέρνησης να επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα τα τραπεζικά ιδρύματα που πέρασαν σε δημόσια ιδιοκτησία ως αποτέλεσμα της χρηματοοικονομικής κρίσης του 2007-2008", ανακοίνωσε από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ