Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Μαρ-2021 20:13

  Reuters: Οι ΗΠΑ θα δανείσουν 4 εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca σε Μεξικό και Καναδά

  Η πολιτική, όχι η επιστήμη, ίσως βρίσκεται πίσω από τις αναστολές χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να αποστείλουν περίπου 4 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού της AstraZeneca που δεν χορηγείται ακόμη στη χώρα, στο Μεξικό και στον Καναδά, στο πλαίσιο συμφωνιών δανειοδότησης με τις δύο χώρες, όπως ανέφερε αξιωματούχος στο Reuters.

  Το Μεξικό πρόκειται να λάβει 2,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου και ο Καναδάς το υπόλοιπο 1,5 εκατομμύριο δόσεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

  "Δανείζουμε ένα μέρος των διαθέσιμων δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca”, δήλωσε στο Reuters ο αξιωματούχος που μίλησε ανώνυμα στο πρακτορείο, προσθέτοντας: "Θα αφήσουμε τον ιό πίσω μας μόνο αν βοηθήσουμε τους συμμάχους μας παγκοσμίως”.

  Η κυβέρνηση άλλωστε του Τζο Μπάιντεν δέχεται πιέσεις από τους συμμάχους της σε όλο τον κόσμο να μοιραστεί εμβόλια, ιδίως αυτό της AstraZeneca, το οποίο έχει εγκριθεί σε αρκετές χώρες αλλά όχι ακόμα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

  Η AstraZeneca έχει ήδη εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου έτοιμες σε μία από τις εγκαταστάσεις της στις ΗΠΑ ενώ έχει δηλώσει πως θα είναι σε θέσει να παραδώσει συνολικά 30 εκατομμύρια δόσεις στις αρχές Απριλίου. 

  Άλλωστε, οι συμφωνίες δανεισμού των εμβολίων, που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, δεν θα επηρεάσουν τον σχεδιασμό του Μπάιντεν να έχει διαθέσιμα εμβόλια για όλους τους ενήλικες Αμερικανούς μέχρι τα τέλη Μαΐου, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, αφού οι ΗΠΑ θα επιτύχουν τον στόχο και χωρίς το εμβόλιο της AstraZeneca.

  Κι αυτό γιατί οι Pfizer Inc / BioNTech SE, Moderna Inc και Johnson & Johnson έχουν δεσμευθεί να παραδώσουν σχεδόν 500 εκατομμύρια δόσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τότε.

  Οι συμφωνίες ενδέχεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, όπως αναφέρει το Reuters.

  Στο πλαίσιο των συμφωνιών, το Μεξικό και ο Καναδάς θα επιστρέψουν τις δανεισμένες δόσεις πίσω στις ΗΠΑ, αργότερα μέσα στο έτος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ