Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Μαρ-2021 17:41

  Σβεν Γκίγκολντ (Πράσινος ευρωβουλευτής): Η Γερμανία ενισχύει τη σύγχυση για τους εμβολιασμούς στην Ευρώπη

  εε-εμβόλιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Πράσινος ευρωβουλευτής Σβεν Γκίγκολντ επέκρινε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ότι ενισχύει τη σύγχυση για τους εμβολιασμούς με την απόφασή της για αναστολή της χρήσης του εμβολίου της εταιρείας Astrazeneca.

  "Η Γερμανία ενισχύει τη σύγχυση στο θέμα των εμβολιασμών στην Ευρώπη. Ενώ ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δεν έχει ακόμη προτείνει αναστολή της χρήσης του εμβολίου της εταιρείας Astrazeneca στο πρόγραμμα εμβολισμού, η Γερμανία έχει προχωρήσει σε αυτήν. Η απόφαση της Γερμανίας προκάλεσε ντόμινο. Λόγω ενός πολύ χαμηλού αριθμού περιπτώσεων παρενεργειών, ολόκληρη η ευρωπαϊκή εκστρατεία εμβολιασμού σταμάτησε. Η εμπιστοσύνη στο εμβόλιο της εταιρείας Astrazeneca έχει υποστεί σοβαρή ζημιά", δήλωσε ο Πράσινος ευρωβουλευτής Σβεν Γκίγκολντ στην εφημερίδα "Neue Osnabruecker Zeitung" (NOZ).

  "Η Γαλλία αποφάσισε το πάγωμα της χρήσης του εμβολίου της Astrazeneca στο εμβολιαστικό της πρόγραμμα βάσει της γερμανικής απόφασης. Θα ήταν καλύτερα να συμφωνούσαν σήμερα από κοινού. Η σύγχυση η οποία προκαλείται από μεμονωμένες χώρες βλάπτει την εμπιστοσύνη στον ευρωπαϊκό δρόμο για τον εμβολιασμό. Οι κυβερνήσεις της Ευρώπης πρέπει τώρα να βρουν γρήγορα μια κοινή διέξοδο από αυτήν την παταγώδη αποτυχία για τους εμβολιασμούς. Η Ευρώπη χρειάζεται επικοινωνιακή αξιοπιστία στο θέμα των εμβολιασμών", τόνισε επίσης στην NOZ.

  Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αξιολογεί σήμερα τους δυνητικούς κινδύνους και την περαιτέρω χρήση του εμβολίου. Μέχρι τώρα πάντως είχε την γνώμη ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ