Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Μαρ-2021 16:18

  Philadelphia Fed: Σε υψηλό σχεδόν 50 ετών η μεταποιητική δραστηριότητα τον Μάρτιο

  Philadelphia Fed: Σε υψηλό σχεδόν 50 ετών η μεταποιητική δραστηριότητα τον Μάρτιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εκρηκτική άνοδο σημείωσε η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή της Φιλαδέλφειας τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Federal Reserve of Philadelphia.

  Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας σημείωσε άλμα στις 58,1 μονάδες τον Μάριο από τις 23,1 μονάδες που διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο, επίπεδο που είναι το υψηλότερο σε διάστημα σχεδόν 50 ετών.

  Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν περαιτέρω υποχώρηση του δείκτη στις 22 μονάδες.

  Σημαντική βελτίωση σημείωσαν επίσης οι επιμέρους δείκτες, με τον δείκτη για τις νέες παραγγελίες να αυξάνεται στις 50,9 μονάδες τον Μάρτιο από τις 23,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης των τρεχουσών παραγγελιών ανήλθε στις 30,2 μονάδες από τις 21,5 μονάδες τον Φεβρουάριο.  

  Ο δείκτης για τις προοπτικές του επόμενου εξαμήνου επίσης ενισχύθηκε και ανήλθε στις 61,6 μονάδες από τις 39,5 μονάδες τον Φεβρουάριο.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέτρηση του δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας της Philadelphia Fed ήταν σημαντικά ισχυρότερη του αντίστοιχου δείκτη της New York Fed, που διαμορφώθηκε 17,4 μονάδες τον Μάρτιο, σε υψηλό οκτώ μηνών.

  Οι οικονομολόγοι χρησιμοποιούν τους περιφερειακούς δείκτες της Νέας Υόρκης και της Φιλαδέλφειας για να εκτιμήσουν τη δύναμη του μεταποιητικού δείκτη ISM σε εθνικό επίπεδο, ο οποίος επεκτάθηκε τον προηγούμενο μήνα με τον ταχύτερο ρυθμό από την έναρξη της πανδημίας.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ