Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Μαρ-2021 14:48

  Βρετανία: Αμετάβλητη η πολιτική της Τράπεζας της Αγγλίας

  Βρετανία: Αμετάβλητη η πολιτική της Τράπεζας της Αγγλίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε σήμερα αμετάβλητη την πολιτική της, σημειώνοντας ότι παραμένει η υψηλή αβεβαιότητα στις προοπτικές της οικονομίας και επαναλαμβάνοντας ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε σύσφιξη της πολιτικής της μέχρι να υπάρξουν ξεκάθαρα σημάδια ότι η οικονομία ανακάμπτει. 

  Η κεντρική τράπεζα δεν έκανε καμία αλλαγή στον στόχο για τις αγορές τίτλων ύψους 895 δισ. λιρών ($1,2 τρισ.) και διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό του 0,1%. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσει να διοχετεύει περίπου 4,4 δισ. λίρες την εβδομάδα πραγματοποιώντας αγορές ομολόγων. 

  Η τράπεζα εκτιμά ότι υπάρχει ακόμα "μεγάλος βαθμός πλεονάζουσας ικανότητας" στην οικονομία, ενώ επισημαίνει ότι "διατηρείται η ασυνήθιστη αβεβαιότητα στις οικονομικές προοπτικές και ιδιαίτερα στη μελλοντική πορεία της ζήτησης και της προσφοράς κατά την διάρκεια της ανάκαμψης από την πανδημία". 

  Η κεντρική τράπεζα εμφανίστηκε καθησυχαστική και όσον αφορά την πορεία των αποδόσεων των ομολόγων, αναφέροντας ότι σε γενικές γραμμές οι χρηματοοικονομικές συνθήκες παραμένουν αμετάβλητες από τον Φεβρουάριο.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ