Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Μαρ-2021 15:06

  Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία στο Παρίσι

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


  Κρίσιμη είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία στη Γαλλία. Οι μεταλλάξεις του κορονοϊού και τα προβλήματα με τα εμβόλια απασχολούν τις υγειονομικές και πολιτικές αρχές της χώρας.

  "Στον αγώνα ταχύτητας κατά του ιού, η κυβέρνηση έχασε. Ρυθμιστής του χρόνου είναι ο ιός". Τη σκληρή διαπίστωση έκανε χθες ο ίδιος ο Πρόεδρος Μακρόν, αυτός που στην αρχή της θητείας του, είχε καυχηθεί ότι ήταν "ο ρυθμιστής των ρολογιών".

  Οι μεταλλάξεις όμως, σε συνδυασμό με τις αναποδιές στα εμβόλια τον έκαναν να χάσει την αυτοπεποίθησή του. Έτσι άρχισε να συμβουλεύεται τους πάντες, κυρίως δημάρχους και περιφερειάρχες.

  Επείγει να βρεθεί λύση για την περιφέρεια των Παρισίων, το μεγάλο βόρειο τμήμα στα σύνορα με το Βέλγιο, αλλά και νότια Νίκαια- Μασσαλία, περιοχές όπου το ποσοστό μόλυνσης φθάνει στο 4,5%. Παράλληλα, σε όλη τη χώρα, τα κρούσματα ξεπέρασαν χθες τις 38.500.

  Κρίσιμη η κατάσταση

  Τα νοσοκομεία στο Παρίσι ασφυκτιούν, ενώ τα τρένα που ήταν έτοιμα για την ανακατανομή ασθενών στα νοσοκομεία άλλων μεγάλων πόλεων παρέμειναν στις αποβάθρες, γιατί αυτή τη φορά οι συγγενείς αρνήθηκαν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους.

  Απαιτείται φαντασία επομένως για τη δύσκολη εξίσωση: φρένο στην επιδημία χωρίς νέους περιορισμούς για τους πολίτες που δεν αντέχουν άλλο, αλλά ούτε και η οικονομία.

  Το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις αποφάσεις. Λέγεται ότι κήποι και πάρκα, αυτή τη φορά θα παραμείνουν ανοιχτά, τα σχολεία επίσης, αποκλείεται το γενικό "λοκντάουν", ενώ αναζητείται μια υβριδική λύση για τα Σαββατοκύριακα.

  Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

  Πηγή: Deutsche Welle

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ