Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Μαρ-2021 23:59

  Η Morgan Stanley είναι η πρώτη μεγάλη τράπεζα των ΗΠΑ που θα παρέχει στους πελάτες της πρόσβαση στο bitcoin

  Η Morgan Stanley είναι η πρώτη μεγάλη τράπεζα των ΗΠΑ που θα παρέχει στους πελάτες της πρόσβαση στο bitcoin
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Morgan Stanley είναι η πρώτη μεγάλη αμερικανική τράπεζα που θα προσφέρει στους πελάτες της πρόσβαση σε funds bitcoin, μέσω του τμήματος διαχείρισης πλούτου, σύμφωνα με το CNBC.

  Ο επενδυτικός κολοσσός, με υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία ύψους 4 τρισ. δολαρίων, ανέφερε σε εσωτερικό σημείωμα προς τους οικονομικούς συμβούλους της την Τετάρτη ότι ξεκινά να παρέχει πρόσβαση σε τρία Funds που επιτρέπουν την διακράτηση bitcoin, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το CNBC.

  Η απόφαση, που αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την αποδοχή του bitcoin ως περιουσιακό στοιχείο, ελήφθη από τη Morgan Stanley μετά από αιτήματα πελατών της, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. 

  Το ράλι του bitcoin το τελευταίο έτος άσκησε πιέσεις στις εταιρείες της Wall Street να εξετάσουν το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στην εν λόγω αναδυόμενη κατηγορία των κρυπτονομισμάτων.

  Προς το παρόν, πάντως, η επενδυτική τράπεζα θα επιτρέπει μόνο στους πλουσιότερους πελάτες της να έχουν πρόσβαση στο ευμετάβλητο κρυπτονόμισμα, καθώς όπως σημειώνεται η τράπεζα το θεωρεί κατάλληλο για άτομα με "επιθετική ανοχή κινδύνου", που έχουν τουλάχιστον 2 εκατ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό τη διαχείρισή της.

  Οι πελάτες της Morgan Stanley θα μπορούν πιθανότατα να πραγματοποιήσουν επενδύσεις ήδη από τον επόμενο μήνα, αφού οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της τράπεζας "εκπαιδεύονται” σχετικά με το νέο αυτό προϊόν, σύμφωνα πάντα με τις πηγές που επικαλείται το CNBC.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ