Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Μαρ-2021 09:52

  Βρετανία: Μικρότερη του αναμενόμενου η ύφεση τον Ιανουάριο

  Το μείγμα "κορονοϊού/Brexit" ψαλίδισε το μερίδιο αγοράς της Βρετανίας σε ΗΠΑ, Γερμανία και Κίνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η οικονομία της Βρετανίας συρρικνώθηκε με χαμηλότερο ποσοστό (2,9%) τον Ιανουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα καθώς η χώρα περιήλθε ξαν΄ά σε lockdown.

  Οι οικονομολόγοι ανέμεναν συρρίκνωση 4,9%.

  Η βρετανική οικονομία πιθανότατα συρρικνώθηκε 4% στο α΄ τρίμηνο του 2021, κυρίως εξαιτίας του τελευταίου lockdown, αλλά επίσης εξαιτίας της αναταραχής που προκλήθηκε από τους νέους κανόνες για το εμπόριο με τηνν ΕΕ, τόνισε η ΒοΕ τον προηγούμενο μήνα.

  "Η οικονομία δέχθηκε ένα αξιοσημείωτο πλήγμα τον Ιανουάριο, αν και μικρότερο από αυτό που ανέμεναν αρκετοί, με τον κλάδο λιανικής, τα εστιατόρια, τα σχολεία και τα κομμωτήρια να επηρεάζονται από το τελευταίο lockdown”, ανέφερε στατιστικολόγος της εθνικής υπηρεσίας, ο Jonathan Athow.

  Η μεταποίηση επίσης εμφάνισε την πρώτη της πτώση από τον Απρίλιο με την κατασκευή αυτοκινήτων να υποχωρεί σημαντικά. Ωστόσο, οι αυξήσεις στις υπηρεσίες υγείας την εξάπλωση των εμβολιασμό και τα αυξημένα τεστ, εν μέρει αντιστάθμισαν τη πτώση σε άλλους κλάδους”.

  Η βρετανική οικονομία στο τρίμηνο μέχρι τον Ιανουάριο συρρικνώθηκε 1,7%, ισχυρότερα από τις μέσες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για συρρίκνωση 2,5%.

  Σε σχέση με τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, η οικονομία συρρικνώθηκε 9,2%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ