Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Μαρ-2021 20:03

  Μπουρλά: Οι Pfizer/BioNTech θα υπερβούν τον αρχικό στόχο παραγωγής 2 δισ. δόσεων του εμβολίου φέτος

  αλβέρτος-μπουρλάς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι εταιρείες Pfizer Inc και BioNTech SE θα υπερβούν φέτος κατά περίπου 20% τον αρχικό στόχο που είχαν θέσει για την παραγωγή εμβολίων για την Covid-19, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

  "Θα υπερβούμε ξεκάθαρα, φέτος, τα 2 δισεκατομμύρια δόσεις", τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρία θα μπορούσε να παρασκευάσει 2,3 έως 2,4 δισεκατομμύρια δόσεις.

  Μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του έτους οι δύο εταιρείες θα έχουν φτάσει σε ρυθμό παραγωγής 3 δισεκατομμυρίων δόσεων τον χρόνο και θα είναι σε θέση να παρασκευάσουν αυτήν την ποσότητα του χρόνου.

  Ο Μπουρλά είπε ότι η εταιρεία αναμένει πως θα είναι σε θέση να εκπληρώσει τη δέσμευσή της να εφοδιάσει με 120 εκατομμύρια δόσεις την αμερικανική κυβέρνηση μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να παραδώσει άλλα 60 εκατομμύρια δόσεις μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες. Διαβεβαίωσε ότι οι ποσότητες αυτές έχουν ήδη παρασκευαστεί και επί του παρόντος περνούν τη διαδικασία ποιοτικού ελέγχου.

  "Εκτός και αν κάποια παρτίδα (των εμβολίων) δεν περάσει, θα είμαστε σε θέση να τις παραδώσουμε. Το ιστορικό μας λέει ότι οι παρτίδες μας δεν απορρίπτονται", πρόσθεσε.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμη: 

  Pfizer και BioNTech λένε ότι το εμβόλιο τους ίσως προλαμβάνει την ασυμπτωματική μετάδοση

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ