Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Μαρ-2021 20:02

  GM: Deal με εταιρεία τεχνοβλαστό του MIT για την παραγωγή φθηνότερων κατά 60% μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων

  GM: Deal με εταιρεία τεχνοβλαστό του MIT για την παραγωγή φθηνότερων κατά 60% μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η General Motors προέβη σε συμφωνία συνεργασίας με εταιρεία τεχνοβλαστό του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) για την από κοινού ανάπτυξη νέας γενιάς μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων που θα είναι φθηνότερες κατά 60%.

  Η συνεργασία με την SolidEnergy Systems, που έχει έδρα στη Σιγκαπούρη και ιδρύθηκε από τον απόφοιτο του MIT, Qichao Hu, έχει στόχο την ανάπτυξη μπαταριών με μια νέα χημική σύσταση που θα επιτρέπει την παραγωγή μικρότερους μεγέθους και μεγαλύτερης απόδοσης μπαταριών.

  Αυτού του νέου τύπου οι μπαταρίες θα συμβάλλουν στη μείωση του κόστους παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων. 

  Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η GM και η SolidEnergy Systems σχεδιάζουν να κατασκευάσουν μια πρότυπη γραμμή παραγωγής στο Woburn της Μασαχουσέτης, με στόχο την "πιλοτική παραγωγή μπαταριών υψηλής χωρητικότητας έως το 2023”.

  Η GM νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι η δεύτερης γενιάς μπαταρία και πλατφόρμα των ηλεκτρικών οχημάτων της, γνωστή ως Ultium, θα μειώσει το σημερινό κόστος παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων, όπως το Chevrolet Bolt EV, κατά 60% στα μέσα της δεκαετίας.

  "Η πλατφόρμα Ultium σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με γνώμονα αυτόν τον στόχο”, δήλωσε στο CNBC ο Kent Helfrich, εκτελεστικός διευθυντής του παγκόσμιου τμήματος συστημάτων ηλεκτροδότησης και μπαταριών της GM. "Γνωρίζουμε ότι η τεχνολογία στον χώρο των μπαταριών εξελίσσεται ταχύτατα… οπότε έπρεπε να ενσωματώσουμε αυτήν την ευελιξία στην πλατφόρμα μας”, πρόσθεσε.

  Στελέχη των δύο πλευρών αρνήθηκαν να αποκαλύψουν τα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας. Ο επενδυτικός βραχίονας της GM επένδυσε σε πρώτη φάση ένα άνγωστο ποσό στη SolidEnergy Systems το 2015.

  Οι νέες μπαταρίες διαθέτουν μεταλλικά ηλεκτρόδια λιθίου αντί ιόντων λιθίου όπως οι σημερινές μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων. Με αυτήν την αλλαγή επιτυγχάνεται υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα και η μπαταρία προσφέρει μεγαλύτερη εμβέλεια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ