Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Μαρ-2021 13:54

  Συμφωνία ύψους $30 δισ. μεταξύ General Electric και AerCap

  Συμφωνία ύψους $30 δισ. μεταξύ General Electric και AerCap
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η General Electric δήλωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με την αντίπαλη AerCap για την επιχειρηση εκμίσθωσης αεροσκαφών που διαθέτει. H συμφωνία είναι αξίας $30 δισεκατομμυρίων δολαρίων και λαμβάνει χώρα την ίδια ώρα που η αεροπορική εταιρείας αγωνίζεται να επιβιώσει εν μέσω πανδημίας και η GE προσπαθεί να μειώσει το χρεός της. 

  Η συμφωνία θα δώσει στην Ge μερίδιο 46% στη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί όπως επίσης και περίπου 24 δισ. δολάρια σε μετρητά. Η GE Capital Aviation Services ή  Gecas είναι μέρος της GE Capital η οποία έχει περιοριστεί σημαντικά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.  Η GE είπε ότι θα μειώσει το χρέος της κατά περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια μετά το κλείσιμο της συναλλαγής.

  Η AerCap με έδρα την Ιρλανδία, της οποίας οι μετοχές διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο της Νέα Υόρκης, είχε κεφαλαιοποίηση περίπου 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το κλείσιμο της Παρασκευής.

  Η μονάδα Gecas πέρυσι σημείωσε ζημία 786 εκατομμυρίων δολαρίων από κέρδος 1,03 δισεκατομμυρίων δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της GE. Η AerCap σημείωσε ζημιές ύψους περίπου 299 εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι ενώ το 2019 είχε σημειώσει κέρδη 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ