Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Μαρ-2021 17:26

  Η Κίνα εκδίδει πιστοποιητικό εμβολιασμό για τα διασυνοριακά ταξίδια

  Η Κίνα εκδίδει πιστοποιητικό εμβολιασμό για τα διασυνοριακά ταξίδια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο κλαμπ των χωρών που εκδίδουν πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, για τη διευκόλυνση των διασυνοριακών μετακινήσεων και το άνοιγμα των συνόρων τους, εισήλθε και η Κίνα, με την εταιρεία να υιοθετεί ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους πολίτες της που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν εκτός συνόρων.

  Την ώρα που τα προγράμματα εμβολιασμού παγκοσμίως επιταχύνονται, ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Μπαχρέιν, έχουν ήδη θεσπίση πιστοποιητικά ταυτοποίησης εμβολιασθέντων ατόμων.

  Αντίστοιχη πρωτοβουλία προωθεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση, που συμφώνησε στην έκδοση πανευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού υπό την πίεση κυρίως των χωρών του νότου που εξαρτώνται περισσότερο από τον τουρισμό.

  Το πιστοποιητικού που εκδίδει η Κίνα θα περιέχει λεπτομέρειες σχετικά με τις πληροφορίες εμβολιασμού κατά του κορονοϊού του κατόχου καθώς και τα αποτελέσματα διαγνωστικών τεστ κορονοϊού, αναφέρει στον ιστότοπό του το Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών. 

  Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Wang Yi, δήλωσε την Κυριακή ότι ο στόχος του πιστοποιητικού είναι η αμοιβαία επαλήθευση πληροφοριών, για τα τεστ νουκλεϊκών οξέων και τον εμβολιασμό, ώστε να συμβάλει στην ασφαλή και τακτική αλληλεπίδραση των ανθρώπων.

  Δεν είναι σαφές με ποιες χώρες έχει συνομιλήσει η Κίνα για την αναγνώριση του πιστοποιητικού της για τον εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

  Σημειώνεται ότι η Κίνα δεν έχει ακόμη προχωρήσει στη χαλάρωση των περιορισμών καραντίνας για άτομα που φτάνουν στην Κίνα και έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ