Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Μαρ-2021 09:30

  Τουρκία: "Ξήλωσε" και τον επικεφαλής του κρατικού επενδυτικού fund (TWF) ο Ερντογάν

  Τουρκία: "Ξήλωσε" και τον επικεφαλής του κρατικού επενδυτικού fund (TWF) ο Ερντογάν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε στην αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλου του κρατικού επενδυτικού fund της χώρας (TWF), εμβαθύνοντας τις ανακατατάξεις στα ηγετικά κλιμάκια των οικονομικών οργανισμών της χώρας, μία ημέρα μετά την παραίτηση του επικεφαλής του χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης.

  Ο Arda Ermut αναλαμβάνει CEO του κρατικού,αντικαθιστώντας τον Zafer Sonmez, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύθηκε την Τρίτη την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας, επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ του πρακτορείου Bloomberg.  O Ermut έχει υπηρετήσει στο παρελθόν ως επικεφαλής του Γραφείου για τις Επενδύσεις της τουρκικής Προεδρίας, ενώ έχει υπάρξει και μέλος του Δ.Σ. του επενδυτικού fund.

  Ο ίδιος ο οργανισμός απέφυγε οποιοδήποτε σχόλιο. Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Τουρκίας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για κάποιο σχόλιο.

  Η απόφαση ακολουθεί την κίνηση του Hakan Atilla τη Δευτέρα να εγκαταλείψει την ηγεσία του χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης (Borsa Istanbul), το οποίο ανήκει στο κρατικό επενδυτικό fund. Και οι δύο είχαν διοριστεί επί υπουργίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ, του γαμπρού του Ερντογάν που διατηρούσε τα ηνία της οικονομίας για μία διετία, μέχρι την παραίτησή του τον Νοέμβριο του 2020.

  Το κρατικό επενδυτικό fund της Τουρκίας συγκροτήθηκε το 2016, με τον ρόλο του να αφορά μεγάλες επενδύσεις που ξεπερνούν τις δυνατότητες του ιδιωτικού τομέα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ