Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Μαρ-2021 14:10

  ΒοΕ: Θετικοί αλλά και ρεαλιστές για τις προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας

  ΒοΕ: Θετικοί αλλά και ρεαλιστές για τις προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Andrew Bailey, σε δηλώσεις του ανέφερε πως οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι θετικοί για τις οικονομικές προοπτικές της Βρετανίας καθώς ανακάμπτει από την πανδημία, αλλά επίσης ρεαλιστές σε ό,τι αφορά στις προκλήσεις από τη διαρθρωτική αλλαγή.

  "Εάν έπρεπε να συνοψίσω τη διάγνωση, είναι θετική αλλά με μεγάλες δόσεις προσεκτικού ρεαλισμού”, ανέφερε ο Bailey σε ομιλία του σε ένα think tank.

  Η επιβράδυνση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού και "το μεγάλο επίτευγμα” του εμβολιαστικού προγράμματος της Βρετανίας σημαίνουν ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ.

  Ο Bailey τόνισε πως η αναμενόμενη ανάκαμψη θα δεχθεί ώθηση από τα ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια της BoE και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, "και κατά την άποψη μου δικαιολογεί επαρκώς την τρέχουσα στάση μας για τη νομισματική πολιτική”.

  Τον προηγούμενο μήνα η BoE ανέφερε ότι η οικονομία της Βρετανίας θα συρρικνωθεί 4% στους τρεις πρώτους μήνες του 2021, προτού ανακάμψει ραγδαία στο υπόλοιπο του έτους για να ανακτήσει το προ πανδημίας μέγεθος της μέχρι το α΄ τρίμηνο του 2022.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ