Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 07-Μαρ-2021 22:42

  Η ΕΚΤ ζήτησε πληροφορίες από τις τράπεζες για τα ανοίγματα της Greensil

  Το παρασκήνιο πίσω από τη συζήτηση για τη «διαγραφή» δημόσιου χρέους από την ΕΚΤ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εποπτική αρχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ζήτησε από τις τράπεζες στην ευρωζώνη λεπτομέρειες σχετικά με εκκρεμή δάνεια προς την Greensill Capital και τον πελάτη της, GFG Alliance, ανέφεραν οι Financial Times και αναμεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενοι τέσσερα άτομα με γνώση του ζητήματος.

  Οι ρυθμιστικές αρχές ζητούν τις σχετικές λεπτομέρειες καθώς προσπαθούν να προσδιορίσουν εάν η κρίση περιορίζεται, ανέφερε η έκθεση. Πηγή τόνισε στους FT ότι η κίνηση ήταν τυπικού χαρακτήρα και δεν αντικατοπτρίζει αυξημένη ανησυχία.

  Οι διαπραγματεύσεις της Apollo Global Management με την Greensill για την απόκτηση μέρους των δραστηριοτήτων της δεύτερης πραγματοποιήθηκαν με "αστραπιαία ταχύτητα" το σαββατοκύριακο και "πολλές τεχνικές λεπτομέρειες μένουν ακόμη να ξεκαθαριστούν", ανέφερε πηγή των FT. Μια συμφωνία θα μπορούσε να αγγίξει περί τα 100 εκατομμύρια δολάρια, τόνισαν δύο άτομα στην εφημερίδα.

  Η Apollo δεν αναλάβει μέρος της έκθεσης στην GFG, ανέφερε πηγή των FT. Η Greensill Capital βρίσκεται επίσης σε διαπραγματεύσεις για την Athene Holding προκειμένου να εξαγοράσει δραστηριότητές της και να συνεχίσει να παρέχει δισεκατομμύρια δολάρια χρηματοδότησης στους πελάτες της Greensill, όπως ανέφεραν πηγές του Bloomberg.

  Η ΕΚΤ, η Greensill, η GFG και η Apollo αρνήθηκαν οποιοδήποτε σχόλιο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ