Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Μαρ-2021 16:15

  Άλτμαϊερ: Ήδη από τον Μάρτιο τα πρώτα υπεύθυνα βήματα χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για την οικονομία

  Άλτμαϊερ: Ήδη από τον Μάρτιο τα πρώτα υπεύθυνα βήματα χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για την οικονομία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Επετεύχθησαν πολλά για την οικονομία. Θα υπάρξουν τα πρώτα σημαντικά και υπεύθυνα βήματα χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων ήδη από τον Μάρτιο", είπε σήμερα ο ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομίας Πέτερ Άλτμαϊερ στα δίκτυα RTL και n-tv, υπερασπιζόμενος τις νέες αποφάσεις για την αντιμετώπιση του κορονοϊου τις οποίες έλαβαν χτες η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων.

  "Επιπλέον, είπαμε αντίο στην αμφιλεγόμενη συχνότητα των 35 κρουσμάτων ανά 100.000 το τελευταίο επταήμερο (ως προϋπόθεση για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων). Η συχνότητα των 35 κρουσμάτων, η οποία ήταν πολύ αυστηρή και η οποία θύμωσε και αναστάτωσε πολλούς, δεν είναι πλέον απαραίτητη προϋπόθεση. Δεν αναζητούμε (πλέον) άκαμπτες εθνικές συχνότητες κρουσμάτων, αλλά εξετάζουμε την κατάσταση της (συγκεκριμένης) περιφέρειας, της περιοχής, του αστικού κέντρου. Αυτό δίνει στους λιανοπωλητές και τα εστιατόρια την δυνατότητα να πουλήσουν,να λειτουργήσουν ξανά σε πολλά μέρη της Γερμανίας, να ξεκινήσουν και πάλι. Δεν ευσταθεί ο όρος αλλαγή στρατηγικής, πρόκειται περισσότερο για εξέλιξη της στρατηγικής", τόνισε χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός.

  "Το προτείναμε μαζί με τις επιχειρηματικές ενώσεις. Δεν έχει νόημα να αντιμετωπίζουμε (για παράδειγμα) μια μικρή πόλη όπως το Ρόστοκ, όπου τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι καλά, με το ίδιο τρόπο όπως τις μεγάλες πόλεις οι οποίες βρίσκονται κοντά στα σύνορα και παρουσιάζουν υψηλή συχνότητα κρουσμάτων. Γι αυτό αναθέσαμε σε κάποιο βαθμό την ευθύνη στις περιφερειακές αρχές, στους πολίτες, στις επιχειρήσεις επί τόπου", πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

  "Εκεί, επί τόπου θα εφαρμοστούν από κοινού τα σχέδια που απαιτούνται, έτσι ώστε η χαλάρωση των μέτρων να μην οδηγήσει σε λυπηρά αποτελέσματα, αλλά να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις χαλαρώσεις των μέτρων. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να πετύχουμε", τόνισε ο Άλτμαϊερ.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ