Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Μαρ-2021 14:37

  Bloomberg: Δεν υπάρχει ανάγκη για μέτρα αντιμετώπισης της απόδοσης των ομολόγων

  Το παρασκήνιο πίσω από τη συζήτηση για τη «διαγραφή» δημόσιου χρέους από την ΕΚΤ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δεν υπάρχει ανάγκη για τη λήψη δραστικών μέτρων αναφορικά με την αντιμετώπιση της ανόδου των αποδόσεων των ομολόγων, εκτιμώντας ότι ο κίνδυνος για την οικονομία είναι διαχειρίσιμος με λεκτικές παρεμβάσεις και την ευελιξία του προγράμματος αγοράς assets, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

  Ενώ πολλά μέλη του δ.σ. της ΕΚΤ έχουν δηλώσει ότι οι υψηλότερες αποδόσεις μπορεί να είναι αδικαιολόγητες και θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την ευρωζώνη καθώς αντιμετωπίζει δυσκολίες με τα παρατεταμένα lockdowns, δεν υπάρχει αίσθηση πανικού, τονίζουν οι πηγές του Bloomberg.

  Ένα βήμα όπως η επέκταση του συνολικού μεγέθους του προγράμματος αγοράς assets είναι επι του παρόντος περιττό, ανέφεραν.

  Δεν δήλωσαν εάν ο ρυθμός των αγορών έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες, χρησιμοποιώντας την ευελιξία του μέσου.

  Μία εκ των πηγών επισήμανε ότι οι αποδόσεις μειώθηκαν τη Δευτέρα καθώς ορισμένα μέλη της ΕΚΤ δήλωσαν πως η Τράπεζα θα αντιδράσει έναντι αδικαιολόγητων αυξήσεων.

  Το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, Fabio Panetta αναφέρθηκε στο ζήτημα την Τρίτη, τονίζοντας ότι η άνοδος στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων "είναι ανεπιθύμητη και πρέπει να αντιμετωπιστεί”.

  Πρόσθεσε ακόμη πως "δεν είναι πολύ αργά” για δράση.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ