Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Μαρ-2021 09:59

  Επέστρεψε σε ανάπτυξη η οικονομία της Αυστραλίας

  Αυστραλία: Η κυβέρνηση άλλαξε μια λέξη στον εθνικό ύμνο για να αναγνωρίσει τον ρόλο των Αβορίγινων στην ιστορία της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε ανάπτυξη επέστρεψε η οικονομία της Αυστραλίας στο δ΄ τρίμηνο, καθώς οι ισχυρές καταναλωτικές δαπάνες και ο ταχύς ρυθμός επαναπρόσληψης από τις επιχειρήσεις, αντιστάθμισαν την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία στις αρχές του έτους, για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια στη χώρα.

  Η πλούσια σε πόρους οικονομία αναπτύχθηκε 3,1% στο δ΄ τρίμηνο, αφήνοντας την εθνική παραγωγή μόλις 1,1% χαμηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της Αυστραλίας.

  Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ανάπτυξη 2,3%.

  Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο των προβλέψεων που εμφάνισαν νωρίτερα το 2020, όταν ήταν εξαιρετικά ασαφές για το πόσο ο κορονοϊός θα έπληττε την δραστηριότητα.

  Οι καταναλωτικές δαπάνες διαδραματίζουν ένα μεγάλο ρόλο στην ανόρθωση της οικονομίας, καθώς πολλά νοικοκυριά αποταμίευσαν κατά τη διάρκεια της περιόδου τόνωσης της οικονομίας που λάνσαρε η κυβέρνηση εν τω μέσω βαθιάς αβεβαιότητας για την υγειονομική κρίση της χώρας.

  Αυτά τα κεφάλαια δαπανώνται τώρα, και το ποσοστό αποταμίευσης των νοικοκυριών μειώθηκε στο 12% στο δ΄ τρίμηνο από το 18,7% στο γ΄ τρίμηνο.

  Η οικονομία της Αυστραλίας φαίνεται ότι έχει αναπτυχθεί αρκετά στους πρώτους μήνες του έτους, έχοντας και τη στήριξη της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας η οποία δεσμεύτηκε να διατηρήσει τα επιτόκια χαμηλά μέχρι το 2024 τουλάχιστον

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ