Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Μαρ-2021 21:19

  Brainard: Η Fed παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά των ομολόγων

  Brainard: Η Fed παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά των ομολόγων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αυξημένη μεταβλητότητα το τελευταίο διάστημα στην αγορά των ομολόγων έχει τραβήξει την προσοχή της Federal Reserve, δήλωσε σήμερα το μέλος του Δ.Σ. της κεντρικής τράπεζας, Lael Brainard.

  "Παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στην αγορά", δήλωσε σήμερα η Brainard στο περιθώριο ομιλίας της, όπως μεταδίδει το Bloomberg. "Κάποιες από τις κινήσεις αυτές την προηγούμενη εβδομάδα καθώς και η ταχύτητα των κινήσεων αυτών, τράβηξαν την προσοχή μου. Θα με ανησυχούσε αν έβλεπα κάποιες ανώμαλες συνθήκες ή κάποια επίμονη σύσφιξη των χρηματοοικονομικών συνθηκών που θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την πρόοδο προς τους στόχους μας", πρόσθεσε.

  Η αξιωματούχος της Fed στην ομιλία της αναγνώρισε παράλληλα ότι έχουν βελτιωθεί οι προοπτικές της οικονομίας, αν και προειδοποίησε ότι παραμένουν αρκετοί κίνδυνοι.

  "Η αύξηση των εμβολιασμών μαζί με την εφαρμογή των αναμενόμενων δημοσιονομικών μέτρων και η διευκολυντική νομισματική πολιτική δείχνουν ένα ισχυρό outlook για το 2021", ανέφερε η Brainard. Την ίδια στιγμή, σημείωσε ότι παραμένουν "σημαντικές" αβεβαιότητες.

  "Σήμερα, η οικονομία παραμένει μακριά από τους στόχους μας όσον αφορά την απασχόληση και τον πληθωρισμό και θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος", ανέφερε, επαναλαμβάνοντας με τη σειρά της το καθησυχαστικό μήνυμα που έχουν περάσει και άλλα στελέχη της Fed ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα βιαστεί να αλλάξει την πολιτική της.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ