Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Μαρ-2021 15:25

  Πρόταση εξαγοράς της πτωχευμένης Hertz Global από τις Knighthead - Certares έναντι έως 4,2 δισ. δολ.

  Πρόταση εξαγοράς της πτωχευμένης Hertz Global από τις Knighthead - Certares έναντι έως 4,2 δισ. δολ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πρόταση εξαγοράς έναντι έως και 4,2 δισ. δολ. δέχθηκε η πτωχευμένη Hertz Global Holdings από τις Knighthead Capital Management και Certares Management προκειμένου να εξέλθει της χρεοκοπίας, όπως αναφέρεται σε δικαστικά έγγραφα τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

  Σύμφωνα με το σχέδιο, οι Knighthead και Certares θα αναλάβουν τον έλεγχο της Hertz όταν αυτή εξέλθει του εδαφίου 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ, με το τελικό αντίτιμο να εξαρτάται από το τι συμμετοχή θα έχουν οι σημερινοί πιστωτές της εταιρείας στη χρηματοδότηση του πλάνου. Η πρόταση στηρίζεται από fund το οποίο επικεντρώνεται στον κλάδο ταξιδίου και αναψυχής, το οποίο ίδρυσαν από κοινού το 2020 οι Knighthead and Certares προκειμένου να εκμεταλλευτούν την μετά πανδημία ανάκαμψη εταιρειών που επλήγησαν από την Covid-19.

  Η Hertz δεν κατάφερε να αντέξει τις πρωτοφανείς συνθήκες που διαμορφώθηκαν παγκοσμίως στον κλάδο της ενοικίασης αυτοκινήτων εν μέσω διεθνών lockdown, ενώ πλήρωσε και δεκαετίες κακοδιαχείρισης, όπως τονίζουν πρώην στελέχη της.

  Οι Knighthead και Certares θα προχωρήσουν σε απευθείας επένδυση, προσφορά δικαιωμάτων συμμετοχής, καθώς και σε αγορά χρέους της Hertz χωρίς εξασφαλίσεις. Το δικαστήριο για την παρουσίαση της πρότασης έχει προγραμματιστεί για τις 16 Απριλίου.

  Με βάση το σχέδιο, οι κύριοι και δευτερεύοντες πιστωτές της Hertz αποζημιώνονται πλήρως, ενώ οι κάτοχοι μη εξασφαλισμένων εταιρικών ομολόγων μπορούν να επιλέξουν ή άμεση πληρωμή μετρητών στο 70% της αξίας τους ή μετακύλιση του σε νέα ομόλογα,  σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της Hertz.

  Η εταιρεία είχε υποβάλει αίτηση πτώχευσης τον Μάιο του 2020. Στις 26 Φεβρουαρίου 2021, ανακοίνωσε έσοδα 1,2 δισ. δολ. το δ' τρίμηνο του 2020, μειωμένα κατά 48% σε σχέση με τα 2,33 δισ. δολ. του αντίστοιχου τριμήνου του 2019.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ