Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Μαρ-2021 10:55

  eBay και Adevinta πουλάνε μονάδες στη Βρετανία για να σώσουν τη συμφωνία των 9,2 δισ. δολαρίων

  Enterprise Greece και eBay ανοίγουν την 'πόρτα' 190 αγορών στις ελληνικές επιχειρήσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η νορβηγική Adevinta και η αμερικανική eBay σκοπεύουν να πουλήσουν τρεις μικρότερες βρετανικές μονάδες προκειμένου να λάβουν την έγκριση για μία εδώ και καιρό προγραμματισμένη ένωση των παγκόσμιων διαφημιστικών δραστηριοτήτων τους, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.

  Η βρετανική αρχή ανταγωνισμού και αγορών (CMA) τον προηγούμενο μήνα δήλωσε ότι η Adevinta και η eBay θα πρέπει να κατευνάσουν τις ανησυχίες των εποπτικών αρχών προτού προχωρήσουν στη συμφωνία των 9,2 δισ. δολαρίων.

  Απαντώντας στις ανησυχίες της CMA, η Adevinta και η eBay πρότειναν να πουλήσουν τις δραστηριότητες στη Βρετανία, γνωστές ως Shpock, Gumtree, motors.co.uk.

  "Η CMA έχει ανακοινώσει ότι θεωρεί πως υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύουμε ότι τα διορθωτικά μέτρα που παρουσίασαν οι δύο εταιρείες, καλύπτουν τις ανησυχίες της”, αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι δύο εταιρείες.

  Οι εταιρείες τόνισαν πως στόχος είναι να ολοκληρωθεί η συναλλαγή στο β΄ τρίμηνο του 2021, με την επιφύλαξη της τελικής επικύρωσης του σχεδίου από τη CMA και τη λήψη της έγκρισης των αρχών στην Αυστρία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ