Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Μαρ-2021 17:57

  Γκόρσκι (J&J): Το εμβόλιο της J&J αποτρέπει νοσηλείες και θανάτους από τον κορονοϊό

  Γκόρσκι (J&J): Το εμβόλιο της J&J αποτρέπει νοσηλείες και θανάτους από τον κορονοϊό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19:11

  Σημαντικό εργαλείο στη μάχη κατά της πανδημίας χαρακτήρισε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Johnson & Johnson ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άλεξ Γκόρσκι, τη Δευτέρα, επισημαίνοντας ότι αποτρέπει τις νοσηλείες και τους θανάτους ασθενών από την Covid-19.

  "Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να δοκιμάσεις και να κάνεις συγκρίσεις", δήλωσε ο Γκόρσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή "Squawk Box" του CNBC. "Αλλά όταν κοιτάς πραγματικά ποιος είναι ο στόχος εδώ, δηλαδή να κρατήσουμε τους ανθρώπους εκτός νοσοκομείων και μακριά από τον θάνατο, πιστεύουμε ότι είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο που πρέπει να προστεθεί, στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης για τους ασθενείς σε όλο τον κόσμο", πρόσθεσε.

  "Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να δοκιμάσεις και να κάνεις συγκρίσεις", είπε ο Γκόρσκι σε συνέντευξή του στο "Squawk Box" του CNBC. Αλλά όταν κοιτάς πραγματικά ποιος είναι ο στόχος εδώ; Κρατώντας τους ανθρώπους έξω από το νοσοκομείο. Κρατώντας τους ανθρώπους από το θάνατο. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο που πρέπει να προστεθεί, στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, πόσο μάλλον στους ασθενείς σε όλο τον κόσμο. "

  Ο Γκόρσκι τόνισε επίσης ότι τα αποτελέσματα της J&J δεν μπορούν να συγκριθούν άμεσα με τα αυτά των δύο άλλων εμβολίων, επειδή η δοκιμή διεξήχθη όταν υπήρχαν περισσότερες μολύνσεις κορονοϊού, ενώ το εμβόλιο δοκιμάστηκε σε χώρες όπως η Νότια Αφρική, όπου η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Β.1.351 εξαπλώνεται ραγδαία.

  "Όλα αυτά τα εμβόλια είναι απίστευτα αποτελεσματικά", πρόσθεσε.

  Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμπλήρωσε ότι όσο πιο γρήγορα οι ηγέτες παγκοσμίως καταφέρουν να εμβολιάσουν τον κόσμο, τόσο χαμηλότερη είναι η πιθανότητα να προκύψουν νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού, ενώ τόνισε ότι η εταιρεία του είναι πεπεισμένη πως το εμβόλιό της μπορεί να αντιμετωπίσει τα νέα στελέχη.

  Η εταιρεία δήλωσε ότι σκοπεύει να αποστείλει το εμβόλιο, το οποίο περιέχει πέντε δόσεις ανά φιαλίδιο, στους 36 έως 46 βαθμούς Φαρενάιτ. Συγκριτικά, το εμβόλιο της Pfizer πρέπει να αποθηκευτεί σε ψυχρούς καταψύκτες που το διατηρούν μεταξύ μείον 112 και μείον 76 βαθμών Φαρενάιτ, αν και η FDA επέτρεψε πρόσφατα στην εταιρεία να αποθηκεύσει το εμβόλιό της για δύο εβδομάδες σε θερμοκρασίες που βρίσκονται συνήθως στους φαρμακευτικούς καταψύκτες. Το εμβόλιο της Moderna πρέπει να αποσταλεί στους 13 κάτω από τους 5 βαθμούς πάνω από το μηδέν Φαρενάιτ.

  "Εδώ είμαστε ένα χρόνο αργότερα, στο σημείο όπου θα παραδώσουμε 100 εκατ. δόσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Σχεδόν 1 δισεκατομμύριο σε όλο τον κόσμο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ", σημείωσε ο Gorsky τη Δευτέρα. "Πρόκειται για ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα", σημείωσε.

  Ψάχνει συνεργάτες για αύξηση της παραγωγής

  Η φαρμακοβιομηχανία, εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η διευθύνων σύμβουλος, βρίσκεται σε αναζήτηση συνεργατών για να επιταχύνει την παραγωγή του εμβολίου της, το οποίο έλαβε έγκριση για επείγουσα χρήση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) το Σάββατο.

  Η J&J θέλει να επιταχύνει το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων του εμβολίου της, έχοντας στόχο να παραδώσει αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό 20 εκατομμυρίων Αμερικανών έως το τέλος του μήνα και συνολικά 100 εκατομμυρίων έως το τέλος Ιουνίου, όπως δήλωσε ο Γκόρσκι.

  "Κάνουμε ότι μπορούμε, συνεργαζόμενοι με την αμερικανική κυβέρνηση και άλλους εξωτερικούς παρασκευαστές για να δούμε πώς μπορούσε να επιταχύνουν και να αυξήσουμε αυτόν τον αριθμό", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γκόρσκι.

  Η εταιρεία παράγει ήδη το εμβόλιό της σε εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική, ενώ σχεδιάζει να θέσει σε παραγωγική λειτουργία οκτώ μονάδες μέχρι τα μέσα του έτους. Η διαδικασία παραγωγής του εμβολίου της J&J κατά του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένου του σταδίου ποιοτικού ελέγχου και της κυκλοφορίας, διαρκεί περίπου τρεις μήνες, ενώ πραγματοποιείται σε πάνω από μια χώρες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ