Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Μαρ-2021 14:03

  Ο Μπάφετ ποντάρει περισσότερο στην κινεζική BYD από ό,τι στην General Motors

  buffett
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο όμιλος Berkshire Hathaway του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ κατέχει υψηλότερο ποσοστό στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων BYD από ό,τι στην General Motors, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο "Προφήτης της Όμαχα” στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους. 

  Συγκεκριμένα, η Berkshire Hathaway κατέχει ποσοστό 8,2% στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ BYD, που αποτελεί την όγδοη μεγαλύτερη συμμετοχή της εταιρείας από πλευράς αξίας αγοράς από τις 31 Δεκεμβρίου 2020, σύμφωνα με την επιστολή του Μπάφετ που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

  Αντίθετα, η εταιρεία κατέχει μόλις 3,7% στην General Motors, η οποία αποτελεί τη 15η μεγαλύτερης συμμετοχή της.

  Η μετοχή της BYD έχει καταγράψει άνοδο άνω του 300% τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ ο τίτλος της GM έχει ενισχυθεί κατά 65% την ίδια χρονική περίοδο.

  Η Berkshire Hathaway επένδυσε για πρώτη φορά στην κινεζική εταιρεία μπαταριών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2008.

  Η εταιρεία που εδρεύει στην πόλη Σεντζέν έχει εξελιχθεί σε σημαντικό παίκτη της της μεγαλύτερης αγοράς οχημάτων στον κόσμο, ενώ πέρυσι πούλησε περισσότερα από 130.000 αμιγώς ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα. Αριθμός σημαντικά υψηλότερος αυτά που πούλησαν νεοφυείς ανταγωνιστικές εταιρείες ηλεκτρικών οχημάτων, όπως η Nio, η οποία παρέδωσε πέρυσι λίγο περισσότερα από 43.700 αυτοκίνητα.

  Εν τω μεταξύ, τον Ιανουάριο, η GM έγινε η τελευταία παραδοσιακή αυτοκινητοβιομηχανία που επιτάχυνε τη στροφή της στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, ανακοινώνοντας τον στόχο της να τερματίσει την παραγωγή όλων των πετρελαιοκίνητων και βενζινοκίνητων αυτοκινήτων, φορτηγών και SUV έως το 2035.

  Απόφαση που ακολουθεί την ανακοίνωση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας τον Νοέμβριο ότι θα αυξήσει τις δαπάνες της για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων κατά 7 δισ. δολάρια. Με βάση το νέο σχέδιο της εταιρείας, το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για την ανάπτυξη EV θα ανέλθει στα 27 δισ. δολάρια με στόχο την κυκλοφορία 30 νέων ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ