Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Μαρ-2021 12:43

  Βρετανία: Σε υψηλό δύο μηνών ο μεταποιητικός PMI

  Βρετανία: Σε υψηλό δύο μηνών ο μεταποιητικός PMI
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο βρετανικός μεταποιητικός κλάδος κατέγραψε την μικρότερη αύξηση της παραγωγής από τον περασμένο Μάιο, καθώς οι διακοπές στην εφοδιαστική αλυσίδα και η αύξηση του κόστους που συνδέεται με το Brexit και τον κορονοϊό, περιόρισαν την ικανότητά του να ανταποκριθεί στην ήπια αύξηση των παραγγελιών.

  Ο δείκτης παραγωγής του ΡΜΙ της IHS Markit μειώθηκε στις 50,5 μονάδες τον Φεβρουάριο από τις 50,7 μονάδες τον Ιανουάριο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάριο.

  Ο ευρύτερος μεταποιητικός ΡΜΙ σημείωσε άνοδο σε υψηλό δύο μηνών, στις 55,1 μονάδες από τις 54,1 μονάδες τον Ιανουάριο, σε μια ελαφρώς υψηλότερη αύξηση από αυτή που αναμενόταν αρχικά (54,9 μονάδες).

  "Οι επιχειρήσεις ανακοίνωσαν βελτιωμένη ζήτηση από διάφορες αγορές, αλλά επισήμαναν ότι η συνεχιζόμενη επίδραση του κορονοϊού, οι περιπλοκές του Brexit και οι δυσκολίες παράδοσης, επίσης περιόρισαν την αύξηση των εξαγωγών”, τόνισε η IHS Markit.

  Συνολικά η οικονομική παραγωγή του Δεκεμβρίου μειώθηκε 6,5% σε σχέση με το προηγούμενο ΄έτος, αλλά η μεταποίηση ήταν μόλις 2,5% χαμηλότερα.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ