Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 27-Φεβ-2021 16:39

  Γ. Μπάφετ: Επαναγόρασε μετοχές αξίας 24,7 δισ. δολαρίων

  Γ. Μπάφετ: Επαναγόρασε μετοχές αξίας 24,7 δισ. δολαρίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ προέβη στην επαναγορά-ρεκόρ μετοχών της αξίας 24,7 δισ. δολαρίων το περσινό έτος, και όπως αναφέρει το Bloomberg αναμένεται και συνέχεια.

  Όπως έγινε γνωστό ο μεγιστάνας των επενδύσεων στο τελευταίο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς επαναγόρασε μετοχές συνολικής αξίας 9 δισ. δολαρίων, ισοφαρίζοντας το ποσό που δαπάνησε το προτελευταίο τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Μπάφετ έχει στραφεί προς τις επαναγορές μετοχών για να διοχετεύσει ένα μέρος της τεράστιας ρευστότητας που έχει συγκεντρώσει η Berkshire.

  "Η Berkshire έχει επαναγοράσει περισσότερες μετοχές από τα τέλη του προηγούμενου έτους και είναι πιθανό να μειώσει περαιτέρω το μερίδιό της στο μέλλον”, ανέφερε ο Μπάφετ στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους. "Αυτή η ενέργεια αύξησε την ιδιοκτησία σας σε όλες τις επιχειρήσεις της Berkshire κατά 5,2%, χωρίς καν να χρειαστεί να ακουμπήσετε το πορτοφόλι σας”, πρόσθεσε.

  Ο Μπάφετ κατάφερε να αξιοποιήσει αρκετές από τις ταμειακές ροές της Berkshire το τελευταίο τρίμηνο του έτους, βοηθώντας τον όμιλο να μειώσει τα διαθέσιμα της εταιρείας κατά 5% στα 138,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Μπάφετ αγωνίστηκε να συμβαδίσει με τις ταμειακές ροές τα τελευταία χρόνια, καθώς η Berkshire ξόδευε μετρητά ταχύτερα απ' ό,τι μπορούσε να βρει περιουσιακά στοιχεία με υψηλές αποδόσεις για να κάνει αγορές.

  Το χαρτοφυλάκιο της Berkshire, που η συνολική του αξία πλέον ανέρχεται στα 281,2 δισ. δολάρια, είχε κέρδη 35,8 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 23% σε σχέση με το περσινό έτος, που είχαν ανέρθει στα 29,2 δισ. δολάρια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ