Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Φεβ-2021 23:33

  Salesforce: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα κέρδη, όχι όμως και τα έσοδα δ' τρίμηνου χρήσης

  Salesforce: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα κέρδη, όχι όμως και τα έσοδα δ' τρίμηνου χρήσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα κέρδη που κατέγραψε η Salesforce το δ' τρίμηνο χρήσης του λογιστικού έτους 2021 της εταιρείας, που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιανουαρίου, με τα έσοδα ωστόσο να υπολείπονται των προβλέψεων.

  Τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,04 δολ. ανά μετοχή, έναντι 75 σεντς τα οποία προέβλεπαν οι αναλυτές, με βάση έρευνα της Refinitiv.

  Τα έσοδα τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 5,82 δισ. δολ. έναντι εκτιμήσεων για 5,68 δισ. δολ., και πάλι σύμφωνα με την Refinitiv.

  Η εταιρεία κατέγραψε αύξηση εσόδων κατά 20% σε ετήσια βάση στο τρίμηνο, ενώ και το προηγούμενο τρίμηνο είχε καταγράψει το ίδιο ποσοστό ανάπτυξης των πωλήσεών της.

  Δημιούργησε έσοδα 1,36 δισ. δολ. από συνδρομές και υπηρεσίες υποστήριξης του βασικού βραχίονά της, Sales Cloud,  που μεταφράζονται σε αύξηση περί το 11% σε ετήσια βάση, έναντι 12% το προηγούμενο τρίμηνο.  Το Tableau, λογισμικό το οποίο η  Salesforce εξαγόρασε το 2019, έφερε έσοδα 1,81 δισ. δολ., αυξημένα κατά 26%, έναντι αύξησης 24% το προηγούμενο τρίμηνο.

  Στις ηλεκτρονικές μετασυνεδριακές συναλλαγές, η μετοχή της εταιρείας υποχωρούσε κατά 4%.

  Όσον αφορά το guidance, η Salesforce προβλέπει προσαρμοσμένα κέρδη 88 έως 89 σεντς ανά μετοχή στο α' τρίμηνο χρήσης του λογιστικού έτους 2022, στη βάση εσόδων 5,875 έως 5,885 δισ. δολ., ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 76 σεντς ανά μετοχή επί εσόδων 5,72 δισ. δολ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ