Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Φεβ-2021 11:58

  Ο στρατός της Αρμενίας καλεί σε παραίτηση τον πρωθυπουργού - Για "πραξικόπημα" μιλά ο Πασινιάν

  Νικόλ Πασινιάν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι υψηλοβαθμοι αξιωματούχοι του αρμενικού στρατού ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού της χώρας Νικολ Πασινιάν και του Υπουργικού του Συμβουλίου. 

  Το Γενικό Επιτελείο των Αρμενικών Ενόπλων Δυνάμεων εξέδωσε δήλωση στις 25 Φεβρουαρίου, εκφράζοντας έντονη αποδοκιμασία για την απόλυση του Tiran Khacharyan, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

  Η δήλωση, υπογεγραμμένη από τον νυν Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, τους αναπληρωτές του, και πάνω από 30 ανώτερους στρατιωτικούς διοικητές, ανέφερε ότι "ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν είναι πλέον σε θέση να λάβουν λογικές αποφάσεις".

  "Για πολύ καιρό, οι Αρμενικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέχονταν υπομονετικά τις 'επιθέσεις' από την κατεστημένη κυβέρνηση με στόχο να δυσφημίσουν τις ένοπλες δυνάμεις, αλλά όλα έχουν τα όριά τους". Οι στρατιωτικοί προσέθεσαν ότι η "αναποτελεσματική" διοίκηση της κυβέρνησης και τα "σοβαρά λάθη στην εξωτερική πολιτική" οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της καταστροφής.

  "Ο στρατός ήταν πάντα με τους ανθρώπους, όπως και οι άνθρωποι με τον στρατό", αναφέρεται.

  Σε βίντεο, το οποίο κοινοποίησε στο διαδίκτυο, ο Αρμένιος πρωθυπουργός, αποκάλεσε την κίνηση "στρατιωτικό πραξικόπημα" και κάλεσε σε συστράτευση τους υποστηρικτές του και συγκέντρωσή τους στη κεντρική Πλατεία Δημοκρατίας, στην πρωτεύουσα Ερεβάν.

   

   

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ