Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Φεβ-2021 11:51

  Primark: Αναμένει χαμηλότερες πωλήσεις για το α΄ εξάμηνο

  Primark: Αναμένει χαμηλότερες πωλήσεις για το α΄ εξάμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Associated British Foods ανακοινωσε ότι αναμένει χαμηλότερες πωλήσεις ομίλου, χαμηλότερα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη κααι χαμηλότερα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για το α΄ μισό της χρήσης 2021, καθώς η πανδημία έπληξε ισχυρά το τμήμα ένδυσης Primark.

  Ο όμιλος του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας και οι σχετικοί περιορισμοί προκάλεσαν ζημιά στις πωλήσεις της Primark, ύψους 1,1 δισ. στερλίνων (1,56 δισ. Δολαρίων) για τις 24 εβδομάδες μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου.

  Και πάλι ωστόσο διατηρήθηκε η κερδοφορία της Primark.

  "Αναμένουμε ότι τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη της Primark για το α΄ μισό του έτους, θα είναι οριακά breakeven, αλλά θα συγκρίνονται με προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη 441 δισ. στερλίνων της αντίστοιχης περυσινής περιόδου”, ανέφερε η AB Foods.

  Οι πωλήσεις της Primark στο α΄ εξάμηνο εκτιμάται ότι θα μειωθούν στα 2,2 δισ. στερλίνες από τις 3,7 δισ. στερλίνες πριν από ένα χρόνο.

  Η AB Foods ανακοίνωσε ότι αναμένει το 83% των καταστημάτων της λιανικής να ανοίξουν εκ νέου μέχρι τις 26 Απριλίου, και ότι η περίοδος που ακολουθεί πιθανότατα θα δημιουργήσει μετρητά.

  Στο μεταξύ, τα έσοδα και τα κέρδη στις δραστηριότητες παντοπωλείου, ζάχαρης, και συστατικών, αναμένεται να διαμορφωθούν καλύτερα των εκτιμήσεων και του προηγουμένου έτους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ