Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Φεβ-2021 10:21

  GfK: Ανακάμπτει το καταναλωτικό κλίμα τον Μάρτιο στη Γερμανία

  Γερμανία: Συνεχίζεται η μαραθώνια συνεδρίαση ομοσπονδίας-κρατιδίων για επιπλέον μέτρα περιορισμού της πανδημίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το γερμανικό καταναλωτικό κλίμα αναμένεται να ανακάμψει τον Μάρτιο, μετά από την κατάρρευση που προκάλεσε η ενίσχυση των περιορισμών για τον κορονοϊό στην αρχή του έτους, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών GfK.

  "Η πρόσφατη πτώση στον αριθμό των κρουσμάτων και η έναρξη των εμβολιασμών τροφοδοτούν ελπίδες για μια ταχεία χαλάρωση των μέτρων”, ανέφερε ο Rolf Buerkl, της GfK.

  Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος για τον Μάρτιο αναμένεται να αυξηθεί στις -12,9 μονάδες από την αναθεωρημένη μέτρηση των -15,5 μονάδων τον Φεβρουάριο.

  Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο στις -14,5 μονάδες.

  Οι τρεις υποδείκτες της GfK εμφάνισαν κέρδη τον Φεβρουάριο. Τόσο ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών και προσδοκιών για το εισόδημα, αντιστάθμισαν τις ζημιές του προηγουμένου μήνα, ενώ ο δείκτης τάσεων για αγορές έχει ανακτήσει περί το ένα πέμπτο των απωλειών.

  Η δυνατότητα αγοράς σημείωσε άνοδο στις 7,4 μονάδες τον Φεβρουάριο από τις 0 μονάδες τον Ιανουάριο, όταν είχε σημειώσει πτώση 37 μονάδων.

  Ο Buerkl τόνισε πως το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία θα ανακάμψει σημαντικά μόνο όταν λήξει το αυστηρό lockdown και αρχίσουν να λειτουργούν ξανά καταστήματα, ξενοδοχεία και εστιατόρια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ