Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Φεβ-2021 22:20

  "Έπεσε" προσωρινά το σύστημα της Fed που επιτρέπει ηλεκτρονικές μεταβιβάσεις χρημάτων από και προς τις τράπεζες

  Fed Federal Reserve επιτόκια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το σύστημα της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) που επιτρέπει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να αποστέλλουν και να λαμβάνουν χρήματα ηλεκτρονικά έπεσε για αρκετές ώρες την Τετάρτη, ωστόσο φάνηκε να επανέρχεται online αργότερα το απόγευμα (ώρα ανατολικών ΗΠΑ).

  Το "λειτουργικό σφάλμα", όπως το χαρακτήρισε η Fed, επηρέασε πολλές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού αυτοματοποιημένου συστήματος συμψηφισμού, το οποίο συνδέει τα αποθετήρια και τα σχετικά με αυτά ιδρύματα, επιτρέποντας τις ηλεκτρονικές μεταφορές πιστώσεων και χρεών.

  Δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις για κακόβουλη δραστηριότητα πίσω από το πρόβλημα.

  Μαζί με την υπηρεσία Fed ACH, άλλα συστήματα που επηρεάστηκαν περιλάμβαναν το Check 21, το FedCash, το Fedwire και την εθνική υπηρεσία διακανονισμών.

  Μια δήλωση από την κεντρική τράπεζα ανέφερε ότι αναγνώρισε ένα πρόβλημα περί τις 18.15 ώρα Ελλάδος. Πηγή τράπεζας της Wall Street ανέφερε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ότι τα Fedwire και ACH φάνηκαν να επανέρχονται online περίπου στις 21.45 (ώρα Ελλάδος).

  "Η Fedwire Funds Service, η Fedwire Securities Service και η National Settlement Service έχουν ξαναρχίσει την επεξεργασία συναλλαγών και λειτουργούν κανονικά", ανάφερε η Fed περίπου την ίδια ώρα.

  Η βλάβη σημειώθηκε την ίδια εβδομάδα κατά την οποία ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell μίλησε ενώπιον γερουσιαστών και βουλευτών στο Καπιτώλιο για την πρόοδο που έχει σημειώσει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ στο σύστημα πληρωμών της που επικεντρώνεται στους καταναλωτές και τις προσπάθειές της να αναπτύξει ένα "ψηφιακό δολάριο".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ